СБУ стверджує, що німецький журналіст їм не цікавий

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 27.08.2010 16:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11228

Служба безпеки України (СБУ) не здійснювала жодних заходів щодо кореспондента німецької газети Frakfurter Allgemeine Zeitung Конрада Шулера.

«СБУ не здійснювала жодних заходів щодо кореспондента Шуллера під час його перебування на території України», - повідомили в прес-центрі СБУ.

Більш того, незважаючи на те, що зазначений журналіст не акредитований в Міністерстві закордонних справ України в установленому порядку, Шуллеру, на його ж прохання, було запропоновано зустрітися з главою СБУ Валерієм Хорошковським, проте, відповідної реакції з боку журналіста не послідувало, відзначили в спецслужбі.

«Він нас не цікавить», - додали в прес-центрі СБУ.

Нагадаємо, раніше інтернет-видання «Українська правда» з посиланням на інформацію кореспондента німецької газети Frakfurter Allgemeine Zeitung Конрада Шуллера повідомило про те, що СБУ проводить допити осіб, які контактують з іноземними журналістами.

За його словами, працівники Служби безпеки неодноразово зустрічалися з людьми, з якими він контактував в Україні при підготовці журналістських матеріалів під час президентської кампанії.

Як повідомив журналіст, ці зустрічі мали місце наприкінці квітня 2010 року. Кореспондент стверджує, що ще в червні цього року він звернусвся з офіційним листом до голови СБУ Валерія Хорошковського з вимогою пояснити мету і підстави таких зустрічей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.