Американці приїхали у Львівський замок шукати привида

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 30.08.2010 10:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11241

На Львівщині у Підгорецькому замку ХVII–XVIII століть протягом цих вихідних проводилися дослідження. Проте назвати його науковим складно, бо це американська група «Мисливці за привидами» вивчатиме паранормальні явища на території комплексу замку. Торік члени експедиції досліджували Золочівський замок.

У Львів приїхали не герої фільму «Мисливці за привидами», а реальна дослідницька група з Лос-Анджелеса, яка вивчає аномальні явища у світі.

Директор Львівської картинної галереї Борис Возницький розповів Радіо Свобода, що членів експедиції зацікавили фотографії, які два роки тому він і його помічники зробили на території замку з повітряної кулі. На знімках біля входу до підземелля ніби видно прозорий силует людини.

Віддавна Підгорецький замок оповитий легендами про «білу даму». У замку мешкали такі знані роди, як Конєцпольські, Собеські, Жевуські, Санґушки. Власне, за легендою, граф із родини Жевуських замордував жінку у пивниці і замурував її в стіні. Кажуть, що її привид і блукає коридорами замку. Чимало переказів залишилось і про інших привидів, які демонструють свою присутність різними звуками.

Сам Борис Возницький ніколи у Підгорецькому замку не бачив привидів, але дослідження дозволив провести.

«Ця група приїхала зі своєю апаратурою і працюватиме у замку 28 та 29 серпня. Це досить цікаво, вони фіксують усе, що відбувається на території. А раптом щось і відкриють цікавого, принаймні, на це сподіваються», – каже він.

У замку не помолилися, тому привиди можливі

Те, що у Підгорецькому замку відбуваються дивні речі, заявили і 12 екстрасенсів, які там були. Вони розповідали про замок, його історію, інтер’єр, мешканців, події і привидів, які там ще досі блукають.

Тим часом торік у Золочівському замку дослідницька група «Мисливці за привидами» не виявила присутність якоїсь енергетичної сили. Цей замок зацікавив їх тим, що у сталінський час там розташовувалась тюрма і у ній убивали людей. Однак, коли на початку 1990-х років на території Золочівського замку виявили людські останки, їх перепоховали.

Крім того, на місці вбивства провели молитви і його освятили. Саме через це у Золочівському замку і не виявили нічого аномального, стверджує Борис Возницький. А ось у Підгорецькому замку не було ані освячення, ані молитви.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.