Двоє данців спробують полетіти в космос на саморобній ракеті

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 30.08.2010 13:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11246

Двоє винахідників з Данії заявили про створення першої у світі саморобної ракети, на якій вони планують вирушити в космос.

У понеділок, 30 серпня, відбудуться останні випробування вже сконструйованої, готової до польотів ракети. У випадку якщо і цей експеримент пройде успішно, вже через кілька тижнів у космос вирушать самі конструктори ракети.

Конструктори-аматори Крістіан фон Бенгтсон і Пітер Медсен, сконструювавши власний літальний апарат, дали йому ім'я "Тихо Браге-1", на честь знаменитого данського астронома, і заявляють про свою готовність стати його першим екіпажем.

Створена конструкторами ракета, одномісна, зате її габарити дозволили істотно заощадити як на будівництві корабля, так і на паливі. Оскільки в космос зможе вирушититільки одна людина, творці ракети вже визначили хто ж з них полетить першим. Кинутий жереб зробив переможцем Крістіана, якому дістанеться слава першовідкривача, однак і набагато більший ризик. Слідом за ним полетить Пітер.

Як повідомляють творці, висота ракети складає всього 9 метрів, а діаметр - 65 сантиметрів. При цьому місце для пілота було зроблено стоячим, для економії простору. Спостерігати за землею астронавт зможе крізь скляний ковпак, який є також і носовим обтічником ракети.

Двигун у ракети один, - що працює на твердому паливі та рідкому кисні в якості окислювача. Згідно з розрахунками конструкторів, для того, щоб піднятися на висоту 120 кілометрів, двигун повинен буде працювати трохи більше хвилини, після чого відбудеться його відстикування.

Також у "Тихо Браге-1" передбачені радіостанція і відсіки для наукової апаратури, яку могли б надати інститути. І зрозуміло, в апараті є нескладна система життєзабезпечення, яка постачає підкорювачеві космосу кисень і видаляє вуглекислий газ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.