Ангела Меркель відверто поговорила з Віктором Януковичем про свободу слова

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 30.08.2010 16:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11256

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель зазначає, що ФРН зацікавлена у подальшому розвитку демократичних процесів і свободи слова в Україні.

Про це Меркель заявила на спільній прес-конференції з Президентом України Віктором Януковичем, яка відбулася сьогодні в Берліні.

Канцлер ФРН зазначила, що на сьогоднішній день відносини України та Німеччини перебувають на "гарному, солідному, людяному рівні". "У той же час ми маємо ще багато можливостей інтенсифікувати ці взаємини", - сказала вона.

За словами Меркель, під час її зустрічі з Януковичем вони обговорили актуальну внутрішню ситуацію в Україні.

"І я, з одного боку, сказала, що гарним є те, що процеси прийняття рішень в Україні зараз спираються на солідну базу. З іншого боку, я також наголосила, що ми, безумовно, зацікавлені в продовженні демократичних процесів щодо свободи преси, щодо свободи слова. Ми дуже відверто обговорили ці питання", - сказала Меркель і зазначила, що з Януковичем "було досягнуто домовленості продовжити в разі необхідності відвертий діалог з даного питання".

У свою чергу, Янукович вкотре зауважив, що він, як ніхто інший, зацікавлений у розвитку демократії і свободи слова.

Як приклад глава держави повідомив, що сьогодні Верховна Рада прийняла рішення про внесення змін до закону про місцеві вибори, які зробили цей документ демократичнішим на вимогу українського суспільства та міжнародної спільноти.

Як повідомлялося раніше, напередодні візиту Януковича до Німеччини активісти Репортерів без кордонів закликали Меркель поставити перед ним на переговорах питання про утиск свободи слова в Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.