Справа Гонгадзе-2. Керівництво харківської міліції запевняє у об’єктивності слідства

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 30.08.2010 17:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11258

Керівництво харківської міліції відкидає закиди щодо можливого необ’єктивного розслідування справи про зникнення журналіста Василя Климентьєва.

Редактор газети «Новий стиль», який писав про корупційну діяльність правоохоронців та податківців, зник 11-го серпня. Досі його місце перебування невідоме. Міліція порушила кримінальну справу за статтею про вбивство, хоча тіла Василя Климентьєва так і не знайшли.

З 11-ти версій зникнення журналіста міліція вже відкинула п’ять. Зокрема, не підтвердилася версія про виїзд Василя Климентьєва за кордон та загибель у ДТП. Найбільш імовірним правоохоронці вважають убивство через професійну діяльність. Не виключають, що злочин був скоєний з метою запобігти публікації.

Як повідомив начальник харківського міського управління внутрішніх справ Олександр Бараннік, на дні Печенізького водосховища, яким плив човен із мобільним телефоном та ключами Климентьєва, і досі тривають пошукові роботи.

«Малоймовірно, що ми знайдемо труп Климентьєва на дні водосховища, але все одно ми повинні відпрацювати і цю версію також. Водолази працюють, ехолоти працюють..», – сказав Олександр Бараннік.

Спочатку міліція припускала, що журналіст міг потонути у водосховищі під час відпочинку. Тепер не виключають, що телефон у човен підкинули, щоб заплутати слідство, зокрема скомпрометувати одного з «героїв» публікацій Климентьєва – голову податкової адміністрації Харківської області Станислава Денисюка.

Помешкання податківця, як повідомляється, розташоване неподалік Печенізького водосховища. Утім у колег зниклого журналіста таке припущення викликає сумнів. На думку голови харківської обласної спілки журналістів Олександра Голуба, дискредитувати головного податківця області можна було б «і у більш дешевий спосіб».

Зникнення журналіста – дорога «вистава»?

Сергій Єрмаков, що так само займається журналістськими розслідуваннями, вважає зникнення свого колеги «виставою». Журналіста дивує відсутність тіла, історія з мобільним телефоном, а також неабияка зацікавленість правоохоронців та високопосадовців цією справою.

«Наявність цього зіркового десанту з Києва через зниклого журналіста мене на оптимістичні думки не наводить...Це логічно лише в тому випадку, якщо інтереси з’явилися в самих чиновників...», – вважає Сергій Єрмаков.

Напередодні міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов повідомив, що справу про зникнення Климентьєва передали з Харкова у центральне Управління МВС. За словами міністра, це сприятиме об’єктивності розслідування. Керівник харківської міліції натомість закиди щодо упередженості відкидає. За фактами, викладеними в одному з матеріалів Климентьєва, як каже Олександр Бараннік, вже порушили кримінальну справу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.