Італійські вчені порадили, як виходити зі стану тривалого відпочинку

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 30.08.2010 17:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11259

Після відпустки у багатьох починаються мігрені, напади тривоги, кишкові болі та розлади, італійські вчені розповіли, як правильно налаштувати себе на трудові будні після відпустки.

Як повідомляє італійське видання La Stampa, післявідпустковий стрес спостерігається у кожної десятої людини.

Стрес проявляється тому, що під час відпустки людина багато рухається, не обмежує себе в їжі, отримує нові враження, але найголовніше, думка про те, що потрібно знову наполегливо працювати, може викликати шок.

Науковий директор Департаменту гастроентерології санітарно поліклінічної групи Монца, Аттіліо Джакоза, розробив сім правил надання самодопомоги в такий складний емоційний період.

Доктор радить розпочати з дієти (фрукти, овочі, вода), в одязі не слід відразу надягати діловий одяг або офісний костюм - можна деякий час поносити повсякденний одяг, і по можливості продовжувати рухатися (прогулянки, поїздки на велосипеді). Також варто повернутися з відпустки додому трохи раніше, щоб налаштуватися на робочий лад і вирішити можливі проблеми, що виникли, поки вас не було вдома.

Як повідомляється, на деяких підприємствах для вирішення проблеми післявідпусткового стресу службовцям надається можливість спілкуватися з фахівцями і особистими тренерами. В їдальні пропонуються спеціальні страви. Дієтологи рекомендують їсти виноград, оскільки в шкірці виноградин стримається мелатонін - гормон, що регулює ритм сну-неспання і сприяє релаксації. Їжа в післявідпустковий період повинна бути багата на вуглеводи та протеїни. Слід пити воду, а також трав'яні й чайні настої. Експерти відзначають корисний вплив на людину різних рослин так званої квіткової терапії Баха: клематиса, яблучного кольору, оливи, солодкого каштана.

Крім того, в якості засобу проти стресу можна дивитися зроблені під час канікул фото і відео і переживати заново прекрасні моменти.

"Щоб не набрати вагу, не можна забувати про фізичну активність: досить аеробних рухів низької інтенсивності, як піша прогулянка або легкий біг, але великої тривалості, щоб надати хорошого імпульсу метаболізму". - радять науковці.

Нагадаємо, раніше американські психологи встановили, що ідеальна відпустка повинна бути короткою і повторюватися чотири рази на рік, саме тоді людина отримує максимальне задоволення від відпустки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.