У Донецьку, за квартплатою, подорожчав хліб

Автор/джерело -  © ForUm



Дата публiкацiї - 9.10.2006 14:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1126

Вартість хлібобулочних виробів у Донецькій області зростатиме, заявив журналістам у понеділок голова Донецької обласної державної адміністрації Володимир Логвиненко.

“У собівартості хліба не тільки ціна борошна, а ціна, у тому числі і на енергоносії. Останнім часом ціна на електроенергію в середньому зросте приблизно на 3% щомісячно. Ціна для нашої області, це приблизно 12 - 15 млн. грн”, - відзначив він.

Керівник області повідомив, що має намір у понеділок провести зустріч з фахівцями, які за його дорученням працюють з цього питання і розраховують собівартість. “Головна умова, була, є, і залишається на майбутнє - рентабельність не більше 3,6%. Є завдання збільшити заробітну плату для працюючих на цих підприємствах. Всі ці складові уточнюються”, - відзначив Логвиненко.

“Цього тижня , думаю , буде видно, якщо підійматиметься ціна, на який рівень. Донецька область на сьогодні має практично найнижчу ціну на хлібобулочні вироби. Так не буде тривати”, - сказав він.

“В кінці тижня я вже розумітиму, на скільки, і з якого часу (підвищиться ціна – ред .)”, - додав глава обладміністрації.

Від “Аратти”: подорожчення хлібу - цілком очікуванне явище, особливо виходячи із діяльності уряду проффесіоналів. Всі обіцянки-цяцянки щодо “братності” північних сусідів(і це давно вже очевидно) луснули, як мильні бульки. І тепер ті ж люди, які обіцяли вам вчора майже “ленінський комунізм і відразу”, отримавши владу, без щонайменшого сорому, заявляють із відтінком гордості: мовляв ми енергоносії купуємо за цінами, на рівні наших багатих європейських сусідів. Наприклад, тієї ж Польщі. Тільки при тому забувають уточнити, що у тій самій Польщі, із “пепешника”, який заробив на місяць 5000 євро, навіть єдиного податка не беруть. Тобто, це мінімум, який не оподптковується. А ви стільки заробляєте, щоб платити, як поляки?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.