Реформа від Табачника. У школах Львова - жодного підручника

Автор/джерело -  © ZAXID.NET



Дата публiкацiї - 30.08.2010 18:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11260

Жодного нового підручника не надійшло у школи Львова.

Про це повідомила журналістам 30 серпня на брифінгу начальник управління освіти Львівської міської ради Надія Оксенчук.

"У Львові немає жодного нового підручника. 19-20 серпня відбулася колегія Міністерства освіти. Я їхала з надією, що в перші тижні вересня підручники поступлять до шкіл. Міністр зазначив, що готуються підручники для 10 класу та 1-2 класів, - зазначила Оксенчук. – Школи мають підручники. Їх тільки не має 10 клас – це той клас, який би мав йти за новою програмою 12-річного навчання. Оскільки відмінене 12-річне навчання, вони все одно йдуть за тією програмою, хоча би скоригованою".

Також, як зазначила начальник міського управління освіти, немає у школах підручників з історії для 5 класу.

Нагадаємо, у новому підручнику немає інформації про Помаранчеву революцію, скоротились розповіді про УПА та Січових стрільців, а битва під Крутами взагалі "випала" з програми.

На запитання журналістів, як Н.Оксенчук оцінює вилучення з підручника історії згаданих подій, вона відповіла: "Як ми можемо це оцінити? Звичайно, негативно. Все, що було, - це наша історія. І діти повинні знати свою історію. Хтось мудрий сказав: "Немає майбутнього той народ, який не знає своєї історії". Ми хочемо мати наше майбутнє, мати його розумним, мудрим, прекрасним, чудовим, тому історію маємо знати", - сказала Оксенчук.

За її словами, вчителі історії львівських шкіл на методичних об’єднаннях будуть спільно вирішувати, що розказувати учням під час уроків "Історія України".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.