Янукович сказав німцям, що заради Євросоюзу Україна піде на все

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 30.08.2010 21:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11262

Віктор Янукович наголосив, що Україна готова виконати усі домашні завдання, щоб увійти у велику європейську родину.

Президент Віктор Янукович відзначає, що євроінтеграція є для України цивілізаційним вибором. Про це він заявив на зустрічі з представниками німецьких ділових кіл.

"Для України євроінтеграція - це не тільки зовнішньополітичний пріоритет, але це наш цивілізаційний вибір", - заявив він.

За словами глави держави, "це ті орієнтири, до яких ми маємо прагнути. Тільки тоді ми отримаємо таку країну, про яку ми мріємо", - зауважив Президент.

Як заявив Янукович, Україна вже найближчим часом сподівається на укладення Угоди про асоціацію з Євросоюзом, створення поглибленої зони вільної торгівлі та започаткування безвізового режиму з країнами Євросоюзу. "Ми готові виконати для цього, як кажуть, всі домашні завдання", - запевнив Президент.

Також Янукович наголосоив про важливість відображення в майбутньому Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

"Дуже важливо, щоб в новій Угоді про асоціацію була відображена перспектива України щодо членства в Євросоюзі. Ця позиція вкрай необхідна українському народові, який має таку мету і прагне робити все, щоб зайняти повноправне місце в загальній європейської великій родині", - зазначив голова держави.

У той же час, відзначив президент, наші європейські партнери пмають знати, що євроінтеграція не є для України самоціллю. "Ми усвідомлюємо, що для досягнення цієї мети нашій державі потрібно ще багато чого зробити", - сказав він.

У цьому контексті Янукович нагадав, що сьогодні в Україні тривають процеси з наближення національного законодавства до європейського. Також відбувається процес скорочення обтяжливої дозвільної системи. "Все це приводиться у відповідність з європейськими стандартами", - наголосив Янукович.

"Процес євроінтеграції йде, і дуже важливо, щоб український народ відчував це у вигляді поліпшення життя. І ми це будемо робити обов'язково", - резюмував Президент.

Нагадаємо, 30 серпня Президент Віктор Янукович знаходиться з офіційним візитом у Федеративній Республіці Німеччині.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.