Українська оборонка отримає бразильскі замовлення

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 31.08.2010 12:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11266

Урядова делегація на чолі з міністром промполітики Дмитра Колеснікова взяла участь у спільному засіданні українсько-бразильської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва. Досягнено згоди про поставки до Бразилії українських танків, кораблів і літаків.

Український танк “Оплот”

За результатами зустрічей бразильська сторона висловила зацікавленість літаками сімейства Ан, зокрема, середньо-транспортними Ан-38, Ан-178, Ан-70, Ан-74ТК-300.

За словами Колеснікова, авіабудування - це один з найперспективніших напрямків співпраці між Україною і Бразилією. "Ми запропонували бразильській стороні технічну підтримку в створенні їхнього нового військово-транспортного літака КС 390. Це перший досвід компанії Embraer. До цього часу вона не будувала транспортні літаки такого класу".

На зустрічі Колеснікова з міністром оборони Бразилії Нелсоном Жобімом були досягнуті домовленості про ремонт у доках Чорноморського суднобудівного заводу чотирьох кораблів бразильської компанії Транспетро (Петробраз транспорті Са). Сторони домовилися про участь України в тендері на постачання для Міноборони Бразилії п'яти патрульних кораблів і п'яти фрегатів виробництва Чорноморського суднобудівного заводу.

Також було розглянуто питання про створення на території Бразилії спільного україно-бразильського підприємства з виробництва бронетехніки, у тому числі, танків вагою до 40 тонн. На замовлення Міністерства оборони Бразилії для потреб поліцейських управлінь будуть налагоджені постачання, а також спільне виробництво БТР Дозор Б.

За результатами зустрічей сторони висловили зацікавленість у налагодженні спільного виробництва комплексу для видобутку вугілля в штаті Санта-Катаріна за участю ДП Завод ім. Малишева.

Крім того, у вересні розпочнуться роботи зі створення наземного комплексу для запуску української ракети Циклон-4 на бразильському космодромі Алкантара.

Раніше повідомлялося, що Харківський завод імені Малишева підписав контракт на виготовлення більш ніж чотирьохсот БТР-4 для Іраку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.