А у Харкові подорожчає проїзд у метро...

Автор/джерело -  © ForUm



Дата публiкацiї - 9.10.2006 15:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1127

Вартість проїзду в харківському метро підвищиться до 75 копійок.

Про це повідомили у прес-службі Харківської обласної державної адміністрації з посиланням на голову обладміністації Арсена Авакова.

За словами Авакова, вартість проїзду в 75 коп. була погоджена з профспілками Харківської області.

“Ми близько місяця перебували в дискусії з профспілками на цю тему. Пропонувалася ціна 1 грн., після чого - 85 коп. Облдержадміністрація прийняла пропозиції профспілок і плата за проїзд в метро становитиме 75 коп”., - сказав голова області.

Втім поки що не названі терміни введення нового тарифу.

Як повідомлялося, на вартості проїзду в метро 85 коп. наполягав Харківський міськвиконком, тоді як профспілкові організації регіону відстоювали ціну однієї поїздки в 75 коп. Мер Харкова Михайло Добкін також заявляв, що в разі підвищення тарифу, а також виходу метрополітену на прибутковий режим роботи харківська влада наполягатиме на передачі метрополітену в управління місту.

Від “Аратти”: вже майже два роки подібна дискусія, про підвищення цін на проїзд в метрополітені, ведеться й в столиці України. Проте, поки що, на радість киян, остаточного варіанту не знайдено. Проте перевірки результатів фінансово-господарської діяльності метрополітену, що у Харкові, що у столиці виявили великі фінансові зловживання. Відтак, ми беремо на себе сміливість припустити, що уразі, якби компетентні органи влади виконали свій обов'язок та припинили "відмивання" громадських коштів у цілком визначені кишені - міський транспорт, напевно, заробляв би достатньо і без підвищення цін.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.