Парламент розгляне проект Податкового кодексу у вересні

Автор/джерело -  © Дзекало тижня



Дата публiкацiї - 1.09.2010 13:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11275

Уряд України закінчив роботу над поправками, внесеними до проекту Податкового кодексу, і сподівається на його розгляд у перші дні початку роботи Верховної Ради.

«Урядова комісія вчора закінчила обробку більше п'яти тисяч пропозицій, які виникли», — сказав він журналістам у середу, 1 вересня, на брифінгу після участі у святі першого дзвінка та Дня знань у школі села Щасливе Бориспільського району Київської області.

«Я сподіваюся, що в один із перших днів, а можливо, і у перший день, ми зуміємо переконати народних депутатів приступити до розгляду цього найважливішого документа», — додав прем'єр. При цьому Азаров уточнив, що ухвалення Податкового кодексу дозволить уряду підготувати бюджет на 2011 рік і Кабмін розраховує на таку можливість.

Як повідомлялося раніше, обговорення проекту кодексу розпочалося 3 серпня.

Як повідомив повідомив в інтерв'ю «ДТ» віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков, поняття «єдиний податок», швидше за все, буде виключено з нового Податкового кодексу. Він повідомив також, що відшкодування ПДВ для компаній, що експортують зерно і деревину, ймовірно, буде скасовано.

Окрім того, за словами віце-прем'єра, робоча модель податку на нерухомість передбачає, що 40 квадратних метрів на людину податком не обкладаються. «У нас не так багато сімей із трьох осіб, чия квартира більше, ніж 120 квадратних метрів. На будь-який зайвий метр — 10 гривень податку», — сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.