Азаров припинив фінансування будівництва корветів для українського ВМФ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.09.2010 14:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11279

Народний депутат від групи «За Україну!», член комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони Іван Стойко вимагає від уряду і Президента профінансувати програму з проектування і будівництва перспективного корабля класу корвет.

Про це повідомила прес-служба партії «За Україну!».

«Януковичу треба нагадати, що на українській території перебуває флот нашого агресивного сусіда, який з його легкої руки перебуватиме в Севастополі до 2042. Тому Україні потрібна потужна військова сила на морі, яка зможе захистити нашу територію у випадку агресії», - сказав член комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони.

Стойко наголосив, що програма з будівництва українських корветів має також важливе економічне значення. «За цією програмою українські військово-промислові підприємства повинні виконати замовлення на десятки мільйонів гривень, які допомогли б цій галузі хоч якось виживати», - зазначив депутат.

«Як відомо – Україна є головним конкурентом Москви на світовому оборонному ринку. – зауважив член групи «За Україну!». – Згортання програми по виробництву українських корветів – це повна капітуляція українського військопрому, яка веде до втрати його конкурентоздатності».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.