Дії СБУ негативно позначаться на іміджі України

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.09.2010 21:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11288

Дії Служби безпеки України, яка зажадала від компанії «Інтертелеком» встановити на канали зв’язку автоматичну систему зняття інформації, можуть негативно позначитися на іміджі України, вважає депутат Верховної Ради від «Народної самооборони» Володимир Ар’єв.

Про це повідомила прес-служба партії.

Депутат вважає, що СБУ не має права вимагати від оператора телефонного зв'язку і інтернет-провайдера надання конфіденційної інформації.

«Якщо це відповідає дійсності, то це, крім того, що незаконно, приведе до того, що країна перетвориться на поліцейську державу, в якій всі будуть під тотальним контролем, незалежно від того, дозволяє це закон чи ні», — заявив народний депутат.

Ар’єв уточнив, що для отримання доступу до прослуховування телефонних розмов існує ціла процедура.

«Для того, щоб знімати інформацію з телефону абонента, потрібне рішення суду. А рішення суду може бути тільки тоді, коли проти абонента порушена кримінальна справа за підозрою у скоєнні злочину», — пояснив «самооборонець».

«Вимагати цього без санкції абсолютно незаконно. Це украй поганий сигнал і може негативно позначитися на іміджі України в цивілізованому демократичному суспільстві», — переконаний він.

Як повідомлялося раніше, оператор мобільного зв’язку стандарту CDMA ТОВ “Інтертелеком” заявив про вимогу з боку СБУ встановити автоматичну систему зняття інформації на канали зв’язку.

Таку заяву одеському телеканалу "АТВ" у вівторок після обшуку головного офісу мобільного оператора зробив гендиректор "Інтертелекому" Борис Акулов.

"Те, що хочуть наші структури, виходить далеко за межі закону. Тому ми зайняли принципову позицію і сказали, що ми не проти виконати вимоги. Ми готові в рамках чинного законодавства це зробити", - заявив Акулов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.