З кабінету на нари. Фіаско молодої команди Черновецького

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 2.09.2010 10:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11290

У київській мерії продовжуються затримання, і відкриваються нові справи. СБУ порушила чотири кримінальних справи проти 8 посадовців мерії. Четверо чиновників — на підписці про невиїзд. Двоє - затримані.

Про це «Сєгодня» сказала прес-секретар управління СБУ в Києві Оксана Лелюк. «Поки триває слідство, ми не можемо назвати імена чиновників. Все, що ми можемо сказати офіційно, йдеться і про порушення в земельній сфері», — сказала Оксана Лелюк.

Видання, посилаючись на свої джерела в правоохоронних органах, стверджує, що на підписці про невиїзд знаходяться чиновники дуже високого рівня — нібито Олесь Довгий, а також экс-заступники мера Деніс Басс і Олександр Луцький і начальник главку комвласності Анатолій Чуб. Але всі вони спростовують інформацію про порушення кримінальних справ і підписку про невиїзд.

За даними джерел «Сєгодня» в Київземі, виїмка документів в Київраді стосувалася району Жулян, де мають намір будувати дорогу, і потрібно утрясти питання з власниками. Факти зламу кадастру пов`язані саме з цим районом, запевняють в Київземі. А проблеми з документами пов`язані з перепідпорядкуваннями землі з району до Києва. Власників землі у результаті опинилося більше, ніж ділянок.

«В даний момент СБУ допитує всіх, хто працював в Київземі. А начальник управління Київради з питань землекористування і містобудування Світлана Макєєва зараз ходить до СБУ, як на роботу і, говорять, здає великих начальників», — розповіло джерело. Крім того, за інформацією джерел видання, порушена кримінальна справа відносно помічника Довгого Зінаїди Баєцької, яка готувала документи Довгому. Також в СБУ чекають голову земельної комісії Київради Олексія Євлаха.

Від “Аратти”: те, що у столичній мерії сидить ватага клептоманів - очевидно кожному пересічному киянину вже далеко не перший рік. Це не було очевидно тільки правоохоронним органам столиці, для яких навіть результати перевірок КРУ Мінфіну, які, власне, першими встановили факти розкрадань на мільярди гривень, не були приводом для порушення кримінальних справ.

Бо, вочевидь, сьогодні правоохоронні органи - є, як і було колись у комуністичному СРСР, інструментом, охорони права чиновника, а не громадянина. Чим вище чиновник - тим більше його прав забезпечують правоохоронці.

Якби було інакше, то поряд з клептоманами з мерії сиділи б їхні друзі-правоохоронці, які багато років кришували злочинну діяльність. Також кабінети слідчих відвідували б й посадовці ГПУ, які мали б першими помітити порушення закону, але проявили злочинну бездіяльність.

Але всього цього як раз і немає. Що свідчить не про перемогу Закону, а про банальні розборки кримінально-владних кланів. І не більш того.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.