Україна для людей. Влада готує киянам чергове подорожчання транспортних тарифів

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 2.09.2010 11:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11293

У мерії кажуть, що затвердять будь-яку вартість проїзду, але тільки якщо вона буде економічно обґрунтована.

Анонсованого підвищення вартості проїзду в столичних маршрутках до 3-4 гривень поки не буде. Якщо ціни і підскочать, то не раніше листопада-грудня.

"До виборів 31 жовтня ніхто з чиновників з політичних мотивів просто не піде на підвищення цін у маршрутках", - пояснив глава Всеукраїнської асоціації автоперевізників Віталій Рева (щоправда, вибори в Києві можуть і не відбутися - ред.).

Окрім того, заявку на підвищення ціни проїзду маршруточники в мерію так і не подали. "Вже місяць тривають ці розмови. Нехай спочатку подадуть, а потім дивитимемося", - сказав заступник мера з транспорту Анатолій Голубченко. На розгляд заявки знадобиться не менше місяця, адже фахівці повинні перевірити ще раз розрахунки маршруточників. У мерії кажуть, що затвердять будь-яку вартість проїзду, але тільки якщо вона буде економічно обґрунтована.

Водночас глава Асоціації перевізників "Столиця" Віталій Липецький заявляв, що оптимальна ціна для комфортних перевезень пасажирів має бути у 3-4 рази вище, ніж у громадському транспорті, тобто вже навіть не 4 грн, а всі 6. Собівартість поїздки, на думку маршруточников, складає 1,75-2,50 грн. Решта потрібна на закупівлю нових машин.

Як повідомлялося раніше, подорожчання в Києві торкнуться не лише наземного транспорту. Так, КП "Київський метрополітен" чекає, що до кінця 2010 року ціна на жетон становитиме 2 грн. В той же час, вартість проїздних кивтків не підвищиться.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.