Поляки не гірші за українців. Їм теж перекрили газ

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 9.10.2006 17:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1130

Російська компанія “RоsUкrEnеrgо” з понеділка припинила постачання газу в Польщу.

Про це повідомив прес-секретар польського газового монополіста PGNi Томаш Філл.

“Газ із Середньої Азії, що постачається “RosUkrEnergо”, не надходить. Ми зв'язалися з “RosUkrEnergо”, і вони стверджують, що працюють над цим питанням і ситуація повинна незабаром повернутися до нормальної”, - сказав він.

За його словами, “RosUkrEnergо”, яка у 2006 році повинна поставити на адресу PGNi 2,5 млрд. кубометрів, не пояснила причину припинення постачань.

Реакції “RosUkrEnergо” на цю інформацію поки не було.

Контракт із “RоsUкrеnеrgо” на 2006 рік повинен забезпечити майже п'яту частину споживання газу в Польщею.

На даний час “RоsUкrеnеrgо” і PGNi ведуть переговори про контракт на постачання газу в 2007 році: сторони вже погодили обсяги постачань, але ще не домовилися про ціну.

Від “Аратти”: вже стала помітною тенденція: чим ближче до зими - тим більше зростає “порядність” російських постачальників із структурок “Газпрому”. Як це було на початку цього року із Україною, наприклад. Цікаво, навже у Польщі, як і в Україні, - ціна питання - неприхватизована росіянами труба? А може є й ще глибші проблеми, наприклад, політична підтримка України? Зрозуміло, що в офіційних повідомленнях цього не прозвучить. Або можна очікувати нового детективу про українські газосховища. І це не важливо, що потім все знайдеться. Важливо, що насувається опалювальний сезон і тут можна витягати козирі...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.