Азаров вважає, що гречана криза - штучна

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.09.2010 17:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11305

Прем’єр-міністр України Микола Азаров повідомив, що тема дефіциту гречки та інших продуктів харчування в країні роздмухується штучно.

Про це він сказав під час засідання Кабінету Міністрів у Києві в четвер, 2 вересня.

Нагадавши, що Президент Віктор Янукович напередодні доручив Уряду терміново перевірити обґрунтованість стрімкого підвищення цін на продовольчі товари, Азаров закликав виробників продуктів харчування не притримувати товари.

«Уряд створив вам можливості для прямого виходу до покупця через ярмарки, а також безпосередньо через торгові мережі», – аргументував глава Уряду.

За словами прем’єр-міністра, у разі необхідності Уряд уже найближчим часом «закупить достатню кількість круп або інших продуктів, щоб швидко погасити ажіотаж».

«Тож хочу запитати у тих виробників, які зараз притримують товари: що ви тоді будете робити з цим товаром, попит на який впаде після того, як Уряд наситить ринок?» – спитав Азаров.

«Вважаю, що це наш спільний інтерес – забезпечити цінову стабільність і спокійну перспективу ринку. Тому ми запрошуємо всіх учасників продовольчого ринку до партнерства», – зазначив прем’єр.

Він також у черговий раз наголосив, що врожаю поточного року разом з перехідними запасами «більше ніж достатньо для забезпечення річної потреби населення», і Уряд упорається з цим ажіотажем.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.