Уряд планує розпродати українську енергетику

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 3.09.2010 10:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11315

Кабмін має намір до кінця 2010 року зняти мораторій на приватизацію об’єктів енергетики та підготує приватизацію енергопостачальних (обленерго) і теплових енергогенеруючих компаній.

Відповідний пункт внесено у першочергові заходи на 2010 рік щодо реалізації основних положень Програми економічних реформ на 2010-2014 рр.. Забезпечене суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна влада затверджені розпорядженням Кабінету міністрів № 1725 від 23 червня, яке було оприлюднене в четвер.

Крім того, згідно з документом, Мінпромполітики, Мінпаливенерго, Мінвуглепром, Мінагрополітики, Мінтрансзв'язку та Мінекономіки повинні розробити програми реформування і розвитку стратегічних галузей або змін до них із зазначенням термінів, умов і способів приватизації підприємств вказаних галузей.

Наразі держава в особі НАК Енергетична компанія України контролює чотири з п'яти теплових енергогенеруючих компаній та 14 з 27 обленерго.

Як повідомлялося раніше, напередодні голова Фонду держмайна України Олександр Рябченко виступив за прискорення термінів приватизації чотирьох теплових енергогенеруючих компаній країни - Західенерго, Центренерго, Дніпроенерго та Донбасенерго. Водночас він зазначив, що поки немає спільного розуміння, яким чином і які пакети акцій зазначених компаній будуть виставлені на продаж.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.