У Львівській області вбили депутата райради

Автор/джерело -  © Zaxid.net



Дата публiкацiї - 3.09.2010 14:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11319

2 вересня о 22:50 на подвір’ї власного будинку в cелі Зимна Вода Пустомитівського району Львівської області (поблизу Львова) було знайдено мертвим головного лікаря Пустомитівської районної лікарні, депутата районної ради Ярослава Федину.

За інформацією джерела ZAXID.NET в правоохоронних органах, головного лікаря було знайдено із тілесними ушкодженнями, зв’язаними руками і ногами прямо на подвір’ї власного будинку на вулиці Скоропадській.

Правоохоронці наразі не володіють ситуацією про те, чи щось було вкрадено, чи депутат став жертвою вимагачів.

У справі смерті депутата Пустомитівської районної ради Ярослава Федини однією із версій, яку відпрацьовує міліція, є вбивство, однак більше інформації щодо обставин смерті можна буде надати лише після розтину.

Про це у коментарі ZAXID.NET зазначив начальник головного управління МВС України у Львівській області Богдан Щур.

Богдан Щур підтвердив, що тіло Ярослава Федини було знайдене на подвір’ї власного будинку, руки і рот його при цьому були замотані скотчем. За словами Богдана Щура, ознак нападу на будинок депутата не виявлено, особисті речі, наприклад, ключі, також були знайдені при мертвому.

"Більше про причини смерті можна буде сказати лише після розтину, але якщо ми маємо мертву людину, то ясна річ, що одна із версій – вбивство. Ситуація, звичайно, дуже неприємна, будемо з’ясовувати", - зазначив Богдан Щур.

3 вересня Єдиний Центр офіційно звернувся до Генерального прокурора України Олександра Медведька з проханням взяти справу депутата Пустомитівської районної ради Ярослава Федини під особистий контроль.

Про це повідомили у прес-службі політсили.

У документі зазначається, що Єдиний Центр на сьогодні не вбачає підстав пов’язувати умисне вбивство свого однопартійця з його політичною діяльністю та наміром балотуватися до Львівської обласної ради. Водночас партія усіма дозволеними законом способами буде проводити власне з’ясування обставин, які призвели до загибелі Я.Федини. Єдиний Центр не виключає, що у цій трагедії може виявитися і політична складова.

Лідер Єдиного Центру Ігор Кріль у зверненні до Олександра Медведька підкреслив, що партія надзвичайно зацікавлена у проведенні швидкого, всебічного й об’єктивного розслідування цієї справи, зобов'язується всіляко співпрацювати зі слідством для встановлення істини. Єдиний Центр сподівається, що контроль Генерального прокурора над ходом розслідування допоможе встановити злочинців і домогтися для них належного покарання.

Ярослав Федина був депутатом Пустомитівської районної ради, членом фракції "Наша Україна", членом партії Єдиний центр.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.