Хроніки дерибану. Заступник Космоса каже, що “Київміськбуд” досі належить громаді

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 3.09.2010 17:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11320

Пакет розміром 80% акцій АТ ХК Київміськбуд, як і раніше, перебуває у власності київської територіальної громади.

Таке стверджує перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Олександр Попов.

"Я вважаю, що він (Київміськбуд) не повинен бути повернений, а є власністю Києва. І це моя принципова позиція. Той, хто вважає, що це не власність територіальної громади Києва - нехай з нами сперечається", - сказав він.

При цьому чиновник повідомив, що юристи згодні з такою позицією, і наголосив, що з 2008 року структура активів, що належать київській громаді, не зазнала жодних змін.

"Всі пакети акцій, які були півтора-два роки тому у міста Києва, вони у нас залишаються точно так само, як (пакет) Київміськбуду", - сказав він, підтвердивши раніше заявлений намір столичної влади скликати і провести 5 жовтня 2010 року збори акціонерів холдингу.

"Я не хочу зараз підводити правову і юридичну основу для цього. Ми проводимо 5 жовтня збори акціонерів - розставимо всі крапки над "i" і дамо відповіді на ті питання, які вас (журналістів) зараз турбують", - сказав Попов.

Нагадаємо, що головне управління комунальної власності КМДА 29 липня 2009 року уклало договір з ТОВ Фінансова компанія Новий регіон про продаж 80% акцій АТ ХК Київміськбуд.

За даними голови Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку України Дмитра Тевелєва, муніципальний пакет акцій холдингу був проданий на аукціоні на Українській універсальній торговій біржі фінансової компанії Новий регіон за 114 млн 75 тис. 598,56 грн.

Як повідомлялося, Київміськбуд напередодні повідомив, що новими власниками 80%-го пакета акцій холдингу є закордонні Atima Ltd., Investion Ltd. і Akvista Ltd., які вже заявили про своє бажання бути присутніми у ролі портфельних інвесторів в наглядовій раді холдингу і брати участь у розробці плану його стратегічного розвитку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.