З панського плеча. Єжель задарма віддав землі Міноборони у Балаклаві

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 3.09.2010 18:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11322

Міністр оборони України Михайло Єжель підписав розпорядження про відчуження майна державного підприємства Міноборони «Балаклавського судномеханічного заводу «Металіст»» без жодної компенсації.

Про це свідчить лист глави відомства за №220/3321, який 30 червня був надісланий до Севастопольської міської ради, а зараз опинився у розпорядженні «Дзеркала тижня».

Згідно з документом, Міноборони безкоштовно відмовилося від права постійного користування закріпленими за ДП «Металіст» земельними ділянками в районі Балаклавської бухти площею майже 8,4 га, на яких розташовані глибоководні причали, а також близько 1,8 га в урочищі Батіліман, що виділені держпідприємству для розміщення там бази відпочинку. При цьому відомство не заперечує проти подальшої зміни цільового призначення цих земель.

За даними експертів «ДТ», Михайло Єжель, підписуючи документ про відчуження майна, порушив норми Земельного кодексу та інших законів України, а крім того — розпорядження Кабінету міністрів №318-р від 11 лютого 2010 року, яке забороняє подібні дії з об'єктами державної власності.

Як відзначає видання, мінімальна ціна переданих земельних ділянок — 10 мільйонів доларів.

Діяльність ДП «Металіст» була припинена наказом голови Міноборони від 20 квітня 2010 року. А рішення про відчуження земель Михайло Єжель прийняв після відповідного звернення директора держпідприємства Федора Рубанова. Останній також є головою комісії з ліквідації ДП «Металіст». Окрім того, за даними «ДТ», Федір Рубанов також входить до складу співзасновників (21% статутного капіталу) ТОВ «Трудовий колектив Балаклавського судноремонтного заводу «Металіст»», яке взяло на 25 п'ять років в оренду цілісний майновий комплекс ДП.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.