Росія повертається до депортацій за національною ознакою..

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 9.10.2006 20:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1134

Міхаїл Саакашвіллі розпорядився не приймати російські вантажні літаки, якими до Тбілісі доправляли депортованих з Росії грузинів.

Тбілісі продовжує відмовляти у посадці літакам російського МНС. На них грузинські терени мали залишити триста сімдесят росіян. Напередодні, Міхаїл Саакашвіллі розпорядився не приймати російські вантажні літаки, якими до Тбілісі доправляли депортованих з Росії грузинів.

Останні гучні заяви з боку Росії та Грузії. “Хамство Грузії перейшло всі межі, тому відповідь Росії була адекватною”, - заявив російський Міністр оборони Сєржєй Іванов у відповідь на слова грузинського президента Саакашвілі про те, що Росія повинна забезпечила депортованих грузинів місцями у пасажирських літаках. Адже “На скотовозах хай літають ті, хто ухвалює такі рішення” - такі слова лідера Грузії. Який попри все каже, що відкритий до діалогу з Москвою.

Міхаїл Саакашвілі, президент Грузії:
- ..Я готовий зустрітися з російським президентом у будь-який час. Якщо росіяни захочуть зустрітися зі мною сьогодні ввечері, я готовий полетіти, куди вони захочуть. Завтра, я готовий зустрітися завтра.

Нині ж від від антигрузинської кампанії Москви насамперед страждає грузинська діаспора в Росії. У Москві не працює грузинський культурний центр, гастролі грузинських артистів та виконавців скасували - їм так само, як і грузинським науковцям та бізнесменам, Росія анулювала візи.

Джоні Кваратсхелія, голова товариства грузинської молоді:
- Ми можемо сказати, що це чергова атака на грузинів, але вже на грузинську культуру. Це, звичайно, морально вбиває усіх грузинів. Я вже оголосив усім грузинам, нашій молоді, щоб вони сиділи вдома.

За останній тиждень з Росії депортували вже майже двісті грузинів. Офіційна причина - порушення міграційного законодавства. А на дверях більшості грузинських ресторанів та крамниць висить оголошення - Санітарний день. Репресії відчув на собі навіть російський письменник Борис Акунін. Податківці несподівано почали перевіряти його доходи.

Борис Акунін, письменник:
- Багато людей вважає, що вони спеціально обрали цей момент для того, щоб обвинуватити мене. Тому що я етнічний грузин, моє грузинське ім'я Чхартішвіллі. Це знак для усієї грузинської громади, що розпочалось полюваня на відьом - на етнічних грузинів.

Московські школи отримали розпорядження з районних відділків міліції надати перелік учнів із неросійськими прізвищами. Російська преса пише, що таким чином міліціонери зможуть перевірити їхніх батьків - чи мають вони реєстрацію, де мешкають і де працюють. Поблизу грузинського посольства та церкви посилені наряди міліції - вони перевіряють документи в усіх, хто має неслов'янську зовнішність.

Отець Мірон, священик:
- Я громадянин Росії, я народився і виріс у Росії, але навіть я не відчуваю себе у безпеці. Мені це нагадує страшні дев'яності роки, коли таке робили з чеченцями, і нагадує тридцяті роки у Німеччині, коли людей там теж розділяли за національною ознакою.

Згідно з останніми соціологічними опитуваннями, кожен третій росіянин вважає, що Грузія вороже ставиться до Росії і незабаром може розпочати війну. Тим часом рейтинги довіри до російського президента Владіміра Путіна зростають. Від початку протистояння Москви та Тбілісі - з тридцяти до тридцяти семи відсотків.

Від “Аратти”: дуже дивно, як спокійно світ, який називає себе цивілізованим, дивиться на явні ознаки відродження сталінського мракобісся в державі, що володіє ядерною зброєю. Невже G-7 мають намір стати подєльніками у “клубі G-8”? Хто, який народ наступний у черзі на “терористів-ворогів Росії”? Може Україна?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.