Ахметов прикупив акцій типу глибоко збиткової “Київенерго”

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 6.09.2010 12:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11341

«Донбаська паливно-енергетична компанія» збільшила свою частку в структурі акціонерного капіталу АК «Київенерго» до 24,9%. Організатором угоди виступила інвестиційна компанія «Альтана Капітал», сума угоди не розкривається.

Про це повідомили у прес-службі ДПЕК.

Коментуючи дану подію, генеральний директор ДПЕК Максим Тимченко заявив: «ДПЕК зацікавлений у збільшенні частки в акціонерному капіталі АК „Київенерго“ через купівлю акцій на відкритому ринку та участь у майбутній приватизації. Ми націлені на стратегічне партнерство і готові передати досвід модернізації генеруючих потужностей, вдосконалення бізнес-процесів, реструктуризації системи управління. Ми готові обговорювати можливість залучення інвестицій для ремонту зношених фондів і впровадження нових технологій, які необхідні столичному підприємству для якісного забезпечення киян теплом і світлом».

Нагадаємо, раніше ДПЕК заявляв, що володіє 6,123% акцій «Київенерго», а контрольний пакет акцій АК (50% +1 акція) формально належить державі в особі НАК «Енергетична компанія України».

Як повідомляли ЗМІ, на початку квітня акціонери вивели із наглядової ради «Київенерго» компанію Fluminea Limited (Кіпр), Володимира Коваля, компанію «Київенергохолдинг» і Наталію Шевченко. Новими членами наглядової ради стали Михайло Михайлов, Олена Салоїд (представляють Національну акціонерну компанію «Енергетична компанія України»), компанія Bledsoe Holdings ltd (Британські Віргінські острови), а також Ігор Маслов.

Тепер три члена наглядової ради безпосередньо пов'язані з компанією ДПЕК, яка контролюється Рінатом Ахметовим. Ще два місця у наглядовій раді відійшли офшорним компанія, які ЗМІ пов'язують з цим донецьким бізнесменом.

При цьому, на сьогоднішній день Національна акціонерна компанія «Енергетична компанія України» також контролюється Рінатом Ахметовим.

Раніше міністр ЖКГ Юрій Хіврич заявив, що «Київенергохолдингу» доведеться стати комплексним виробником і постачальником гарячої води, в іншому випадку це підприємство втратить теплові пункти і розподільні мережі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.