Уряд має намір вирішувати фінансові проблеми за рахунок селян

Автор/джерело -  © 24.UA



Дата публiкацiї - 6.09.2010 13:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11343

Уряд має намір не тільки відмовитися від існуючого механізму виплати дотацій виробникам молока і м’яса через субсидування закупівельної ціни, але і від єдиного сільгоспподатку для крупних виробників.

Про це заявив народний депутат України Микола Катерінчук, коментуючи положення проекту нового Податкового кодексу.

«За задумом авторів кодексу єдиний сільгоспподаток в нинішньому вигляді платитимуть тільки фермери з оборотом до 300 тисяч гривень в рік, - сказав, зокрема, Катерінчук, - решта Всіх сільгоспвиробників буде зобов'язана перейти на загальну систему оподаткування із сплатою податку на прибуток, податку на землю і все інших податків і зборів. При цьому для селян передбачаються пільги по податку на прибуток тільки в перші п'ять років після ухвалення кодексу. Більш того, уряд має намір ввести серйозні штрафи для орендарів, які по тих або інших причинах не обробляють землю, а також для селян, у яких по тих або інших причинах погіршала якість землі».

Народний депутат також сказав, що згідно новому Податковому кодексу експортери зерна можуть позбутися права на відшкодування ПДВ при експорті.

Останні десять років сільгоспвиробники не платили ніяких податків окрім єдиного сільгоспподатку. Така політика уряду дозволила стабілізувати ситуацію в сільському господарстві і зупинити спад виробництва продовольства.

«Діючий уряд, навпаки, має намір зробити село одним з основних донорів бюджету, не тільки залатати за рахунок селян дірки бюджету, але і провести за рахунок села модернізацію економіки всієї країни, - сказав, продовжуючи тему, Катерінчук. - Ми це вже проходили».

Він також заявив, що ситуація з оподаткуванням сільськогосподарських виробників в новому Податковому кодексі «набагато гірше, ніж ви можете собі уявити».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.