Хроніки безпрєдєлу. Кияни стали заручниками знахабнілих комунальників

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 6.09.2010 14:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11345

У Києві припинена подача холодної води на верхні поверхи будинків.

Акціонерна компанія "Київенерго" припинила обслуговування підкачувальних насосів холодної води через відмову "Київводоканалу" домовитися про їх експлуатацію.

Раніше "Київенерго" звернулася до міської влади, а також у прокуратуру Києва щодо недотримання, на думку компанії, "Київводоканалом" законодавства, що може призвести до припинення подачі холодної води жителям верхніх поверхів багатоповерхових будинків.

На думку енергокомпанії, водоканал безпідставно відмовляється переоформити договір на підкачування холодної води й підписати акти спожитої насосами електроенергії за останні 4 роки.

1 липня 2005 "Київводоканал" уклав із двома філіями "Київенерго" договори про надання послуг з підвищення тиску холодної води, згідно з якими водоканал повинен компенсувати витрати на експлуатацію насосних агрегатів.

З 1 січня 2006 "Київводоканал" припинив розрахунки за надані послуги за зазначеними договорами й оформлення актів виконаних робіт, мотивуючи це закінченням терміну дії договору.

За даними енергокомпанії, станом на 1 липня борг водоканалу за експлуатацію насосів становив 54,6 млн гривень.

Як повідомлялося, раніше "Київенерго" неодноразово закликала "Київводоканал" укласти договори про експлуатацію насосного обладнання для підвищення тиску холодної води в багатоповерхових будинках, а також погасити заборгованість за його використання в минулі періоди.

У свою чергу, "Київводоканал" заперечував наявність боргу перед "Київенерго".

Водоканал пояснював це тим, що підкачування холодної води в багатоповерхових будинках до 5 поверху включно здійснюється без допомоги насосів "Київенерго", а вартість послуг подачі води вище 5-го поверху входить до квартирної плати мешканців.

Тому, вважає "Київводоканал", ці кошти "Київенерго" повинна була стягувати із ЖЕКів.

Щодо цього питання між компаніями велися судові спори.

Від “Аратти”: комунальники столиці вже не вперше нахабно демострують киянам, що не вони існують для нас, за що ми сплачуємо гроші, а ми існуємо лише для того, щоб виконувати обов'язок платити їм гроші.

Це - сутність совкового сервісу.

І все це відбувається буквально на очах Президента України, прем'єра, Генерального прокурора, народних депутатів та цілої армії посадових осіб, яких ми платники податків, утримуємо за для того, аби вони захищали наші інтереси і законні права.

Наразі, ми наочно переконуємося, що зазначені особи не переймаються своїми безпочередніми обов'язками перед суспільством, яке надало їм владу.

І це - сутність совкової влади.

Можемо зазначити, що дії суб'єкта господарської діяльності абсолютно незаконні і завдають матеріальної і моральної шкоди сотням тисяч киян. Бо в українському законодавстві не існує норми, яка б дозволяла колективну відповідальність, як таку.

Ми, кияни аж нічим не завинили перед "Києвенерго", не є керівниками "Київводоканалу", а ми лише користувачі їхніх послуг, за що й сплачуємо чималі гроші. А хто сплатить нам, громадянам, споживачам послуг, які їхній виробник зухвало ненадає? Адже будь-які економічні стосунки мають взаємні обов'язки, серед яких - і гарантоване надання послуги водопостачання. На будь-якому поверсі, до речі.

Отже, на нашу думку, в даному випадку ми маємо дії, які мають ознаки кримінального злочину.

Саме тому, ми, кияни, публічно звертаємося до Президента України Віктора Януковича, як гаранта наших прав і свобод, з вимогою раз і назавжди покласти край подібним випадкам і вжити заходів щодо посадових осіб, які не бажають виконувати свої прямі обов'язки. Зокрема - щодо голови столичної Адміністрації.

Ми публічно звертаємося до Генерального прокурора України Олександра Медведька з вимогою розслідувати цей та інші подібні випадки зухвалих порушень чинного законодавства столичними комунальниками і вжити заходів, передбаченних чинним законодавством, аби покласти цьому край.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.