Сесія парламенту може початися з блокування трибуни

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 7.09.2010 11:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11351

БЮТ закликає людей на демонстрацію під парламентом та погрожує блокувати трибуну ВР, якщо не розглядатимуться соціальні законопроекти.

На погоджувальній раді у парламенті лідер фракції БЮТ Іван Кириленко заявив про імовірність блокування трибуни, якщо до порядку денного не буде внесено опозиційних законопроектів про пенсійну реформу та тарифи на газ для населення.

Фракція БЮТ наполягає на запровадженні законодавчої норми про заборону підвищення пенсійного віку для жінок.

Опозиція пропонує також встановити податкові канікули для малого бізнесу.

Окрім того БЮТ вимагає розглянути проект постанови, який передбачає заборону урядові використовувати бюджетні кошти для погашення боргів НАК "Нафтогаз Украіни" перед компанією "РосУкрЕнерго" згідно

Наразі ці законопроекти передбачені у порядку денному на середу.

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов висловив сподівання, що у суперечці між коаліцією і опозицією переможе здоровий глузд та заявив про готовність регіоналів до компромісу.

"Сьогодні державі не потрібні потрясіння - їй треба конструктивна робота, і ті політичні сили, які перешкоджатимуть цій роботі, я не думаю, що отримають підтримку серед наших виборців", - цитують пана Єфремова українські видання.

Тим часом лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала всіх "небайдужих громадян" прийти у вівторок, 7 вересня, до будівлі Верховної Ради.

"Я пропоную нагадати Януковичу, що в Україні є народ, і 7 вересня - в перший день осінньої сесії парламенту - зібратися на акцію протесту в Києві біля Верховної Ради та в кожній області біля місцевих державних адміністрацій. Мета - зупинити необґрунтоване підвищення тарифів, збільшення пенсійного віку, прийняття агресивного Податкового кодексу та терор проти малого бізнесу. Ми будемо наполягати на прийнятті закону про мораторій на підвищення тарифів та пенсійного віку, прийняття закону про спрощену систему оподаткування, закону про захист прав держави на газ, який по-рейдерськи забирає "Росукренерго", - сказала Юлія Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" нагадала, що депутати опозиційних фракцій розробили та внесли на розгляд парламенту відповідні законопроекти.

Поки що нардепи не затвердили порядку денного і не зрозуміло, чи будуть розглядатися опозиційні законопроекти взагалі.

Наразі, на вимогу фракцій БЮТ і НУ-НС, у роботі парламенту об'явлено перерву на 30 хвилин.

Як пояснив нардеп Юрій Кармазін, він особисто і його колеги з опозиції запропонували парламенту низку законопроектів, які нівелюють негативні наслідки кроків уряду Азарова, відтак перерва у засіданні потрібна для з'ясування причин відсутності цих законопроектів у порядку денному і пошуку компромісних рішень.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.