Турчинова викликали в СБУ

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 8.09.2010 11:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11359

Колишній перший віце-прем’єр-міністр України Олександр Турчинов прибув на допит до Служби безпеки України.

Турчинов прибув до СБУ о 9.45.

«Мені не повідомили, з якого приводу мене викликають. Справа втому, що коли працівники СБУ і міліції захотіли потрапити до моєї квартири у мою відсутність, я сам набрав слідчих СБУ і сказав, що не треба лякати або тероризувати мою родину, я сам в зручний для них час можу підійти без будь-яких повісток і запрошень», - сказав Турчинов.

Він повідомив, що його викликали на сьогодні на 10 годину.

«Зараз почую від слідчих, які питання, з якого приводу вони хочуть мені задати», - наголосив Турчинов.

Говорячи про те, чи не може статися так, що після виклику до СБУ його затримають, він сказав: «В країні відбуваються репресії, і всі, хто займається політичною діяльністю повинні бути готові до провокацій, до тиску силовиків, до фальсифікацій замовних справ. Тому, на жаль, політика в чинних умовах, а саме опозиційна робота, потребує постійної готовності до будь-якої провокації”.

Турчинов також повідомив, що позавчора до нього додому приходили представники СБУ. Відповідаючи на запитання журналістів щодо обставин цих відвідин, Турчинов сказав: «Не увірвались в квартиру, тому що я був відсутній. У всякому разі родина не дуже себе комфортно почуває, коли міліція, СБУ мають бажання потрапити до квартири, коли господарі відсутні».

Турчинов ще раз підкреслив, що не знає з якого приводу його викликали. Проте наголосив, що, перебуваючи на посадах - голови СБУ, одного з керівників ради нацбезпеки і оборони та першого віце-прем’єр-міністра України - працював на державу і готовий відповідати перед законом за свої дії.

«Я сам набрав СБУ і попросив не тероризувати мою родину», - наголосив він і додав, що йому не повідомили його процесуальний статус.

«Мені не повідомили будь-яких деталей, а запросили підійти на допит сюди», - сказав Турчинов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.