Хроніки дерибану. Народ - бідує, народні слуги - шикують

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 8.09.2010 11:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11360

Серед останніх дорогих придбань українських високопосадовців - годинники для Генпрокуратури на 1,2 млн гривень, автомобілі для залізничників - на 2,1 мільйона та оргтехніка майже за один мільйон гривень.

Українські чиновники продовжують робити дорогі покупки. У кінці серпня Кабмін придбав по два багатотиражних і офісних ксерокси і цифровий дуплікатор за 492 тис. гривень і на 516 тис. - запчастини і витратні матеріали до них.

"Кабмін вже 3-4 року не оновлював техніку. Вона звичайнісінька", - пояснив прес-секретар прем'єра Віталій Лукь'яненко.

"Один багатотиражний ксерокс коштує 3-15 тисяч доларів, а дуплікатор - 1,5-12,5 тисяч: 492 тис. гривень - нормальна ціна", - сказали в магазині, який торгує офісною технікою.

Ще одне недешеве задоволення - авіарейси. Мінекономіки відзвітувало, що 1 вересня сплатило ДП "Україна" 1,75 млн гривень за переліт. У відомстві не змогли сказати, куди літали, коли, на чому, і хто був пасажиром борту. Але під час скандалу з першим віце-прем'єром Андрієм Клюєвим, який злітав в Китай і назад за 1,75 млн гривень, в КМУ пояснили, що усьому виною - Іл-62М (далекі польоти ДП "Україна" проводить на ньому) - він неекономічний.

"До того ж, тільки стоянка літака в "Борисполі" коштує 200 тисяч гривень за ніч, а в аеропортах світу - дорожче", - пояснює джерело в авіаколах.

Не забувають чиновники і про дорогі авто. Так, в серпні Львівська залізниця купила "Тойоту Камрі" за 391,5 тис. гривень, Донецька - "Шкоду СуперБ" за 256 тисяч, Південно-західна, - п'ять "Фольксвагенів" за 1,5 млн гривень. Пояснити навіщо, в Мінтрансі не змогли.

Нарешті, Київський годинниковий завод виграв тендер на виготовлення хронометрів 6 найменувань за замовленням Генпрокуратури майже на 1,2 млн гривень. Точна кількість таких годин в прес-центрі ГПУ і на підприємстві не уточнили, але завірили, що фахівці вже приступили до виконання замовлення, приуроченого до дня працівників прокуратури 1 грудня.

Представники заводу повідомили, що це годинник торгової марки "Клейнод", якими в якості цінних подарунків нагородять кращих співробітників ГПУ.

Як повідомлялося, вимоги Президента Віктора Януковича економити державні кошти не зупинили чиновників, які закуповують за бюджетні гроші нові представницькі авто. Зараз автопарк найвищих держорганів коштує більше 5 млн доларів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.