Севастопольців “кинули” з підписанням угоди щодо ЧФ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.09.2010 15:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11371

Голова міськдержадміністрації Севастополя Валерій Саратов заявив, що очікування міста у зв’язку з підписанням угоди про продовження термінів базування Чорноморського флоту РФ у Криму не виправдалися.

"Наші очікування в зв'язку з підписанням угоди щодо Чорноморського флоту не виправдалися", - заявив голова Севастопольської міської державної адміністрації (СМДА) Валерій Саратов, повідомляє Корреспондент.net.

"У нас були побажання, щоб підприємства флоту більше отримували замовлень, але цього не відбулося. Підприємства Чорноморського флоту реально перебувають у важкому становищі, і такий стан нас ніяк не влаштовує", - наголосив Саратов.

Він також зазначив, що керівництво адміністрації має намір звернутися в усі інстанції, в тому числі в комісію з Чорноморського флоту.

"Ситуація з боргами Чорноморського флоту нас зовсім не влаштовує. Цього року відсотків на 12 на флоті скоротилася кількість робочих місць, а значить, місто отримало менше грошей до бюджету. Севастопольське будівельне управління ЧФ почало процедуру банкрутства. Дуже погано на 13 судноремонтному заводі, який залишився фактично без замовлень", - сказав Саратов.

"Будемо звертатися до російської сторони, керівництва держави. По-іншому не виходить", - зауважив Саратов.

За його словами, Севастополь на початку наступного тижня отримає від РФ перший транш у розмірі 19 млн грн в рамках міжурядової угоди, згідно з якою Росія повинна брати участь у розвитку соціально-економічної сфери Севастополя та інших населених пунктів, в яких дислокуються військові формування ЧФ РФ. У цілому, за словами голови міськадміністрації, цього року Севастополь повинен отримати 38 млн грн, поки ж вони не надійшли.

Як повідомлялося, 21 квітня в Харкові Президент України Віктор Янукович і президент Росії Дмитро Медведєв підписали угоду про продовження терміну базування Чорноморського флоту РФ у Криму до 2042 року з можливістю її пролонгації ще на п'ять років. 27 квітня цю угоду було ратифіковано парламентами обох країн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.