Регіонали втягнули Запорізьку область “в рускій мір”

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 8.09.2010 16:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11373

На сесії Запорізької обласної ради депутати ухвалили рішення про надання російській мові статусу регіональної, із посиланням на 1-у частину ст. 9 і ч. 3 ст.10 Конституції України, а також на закон України “Про ратифікацію Європейської хартії регіональних мов або мов меншин”.

Окремого обговорення і голосування з питання не відбувалося, оскільки він був включений у "пакет" із низкою інших проектів рішень.

Ініціатором рішення виступив Володимир Пашков (Партія регіонів), голова постійної депутатської комісії з питань прав людини, інформації та свободи слова і керівник громадської організації "Російський культурний центр Запорізької області".

У роботі Запорізької обласної ради, поряд із використанням української (державної) мови, використовуватиметься також російська мова як регіональна. Ухвалення і публікація рішень Запорізької обласної ради здійснюватимуться двома мовами.

Крім цього, цим самим рішенням депутати рекомендували Запорізькій облдержадміністрації використовувати в діловодстві поряд з українською і російську мову, і запропонували сільським, селищним, міським і районним радам ухвалити подібні рішення про використання російської мови як регіональної.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.