Опозиція вірить, що українці, як належить європейцям, відреагують на наступ на свої права

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 8.09.2010 20:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11376

Пропри провальну спробу проштовхнути у Верховній Раді мораторій на збільшення цін на газ опозиція усе ще плекає надію на підтримку своїх законопроектів депутатами від більшості.

Розгортання протестного руху в Україні аналогічне подіям у Франції та Греції, де тисячі людей протестували проти наступу на їхні соціальні права.

Так в інтерв’ю Deutsche Welle прокоментував багатотисячну акцію протесту, що відбулася у вівторок біля стін Верховної Ради, заступник голови фракції БЮТ Сергій Соболєв: «Усе, що відбувається в Україні, відбувається закономірно за європейським шляхом розвитку. А не азійським чи російським, де опозицію розганяють за допомоги водометів».

Європейський шлях розвитку?

Соболєв наголосив, що подальшою стратегією опозиції в парламенті стане залучення «незалежних від монопольних олігархічних структур депутатів» з фракцій більшості задля підтримки законопроектів щодо мораторію на зростання цін та комунальних тарифів, а також скасування пенсійної реформи й ініціювання відставки нинішнього уряду.

Народ прокинеться наприкінці осені

Підтримка опозиції з боку населення у вигляді масових акцій протесту буде можлива лише наприкінці осені, коли більшість українців відчує погіршення життя внаслідок непопулярних рішень уряду, сказав політичний аналітик PR-групи Politech Ярослав Макітра.

Він не виключив, що ігнорування владою конституційних прав опозиції унеможливить вирішення цих проблем у стінах парламенту.

Роз’єднаність опозиції

Тим часом один із засновників Народного комітету порятунку України Володимир Цибулько звинуватив лідерів БЮТ у намаганні використати цю опозиційну організацію у своїх передвиборчих змаганнях. Цибулько не виключив, що «амбіції політиків, які програли президентські вибори», поклали край сподіванням на об'єднання опозиції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.