Найбільше село на Калущині відкрило школу мистецтв

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.09.2010 05:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11379

Днями в селі Голині Калуського району урочисто відкрили й освятили дитячу школу мистецтв — понад 60 юних голинян зможуть навчатися музики та хореографії в рідному селі. А для області — це вже 56-й мистецький навчальний заклад такого типу.

Показово, що у сільському святі взяли участь у повному складі як керівництво Калуської райдержадміністрації на чолі з Василем Качмарем, так і райради — на чолі з Василем Прокопівим, а також начальник управління культури ОДА Володимир Федорак, повідомляє News.if.ua.

Попри те, що ідею відкриття у Голині дитячої школи мистецтв плекали давно, все вирішилося за останні кілька місяців — і щонайперше завдяки ініціативі та наполегливості сільського голови Віктора Ляховича.

— Школа мистецтв була не тільки моєю мрією, а передусім — сільської громади, — скромно каже сільський голова. — Таке велике село, а дітям доводилося навчатися музики в Калуші чи Брошневі-Осаді. Зізнаюся, що нині, коли культурно-мистецькі заклади такого типу переживають нелегкі часи, мене часто гриз сумнів: а чи зможемо відкрити школу? Але, дякувати Богу, завдяки керівникові райвідділу культури всі двері районного керівництва відчиняли з розумінням сільської проблеми і бажанням допомогти.

Голова Калуської РДА Василь Качмар охарактеризував сільського голову Голиня як працьовитого керівника, що «розуміє: під лежачий камінь вода не тече», а голова райради Василь Прокопів назвав факт відкриття школи мистецтв «серйозною ініціативою і громади, і сільського голови». Своєю чергою, начальник відділу культури ОДА Володимир Федорак оцінив відкриття Голинської ДШМ як «велику роботу». А творчі колективи — народний аматорський вокальний ансамбль «Намисто» Калуського районного народного дому, зразковий дитячий духовий ансамбль Підмихайлівської ДМШ, колектив «Калинова сопілка» з села Верхні, юна вокалістка Анастасія Тиновець та інші вітали голинян святочними мелодіями і піснеспівами.

Ольга Кінащук — перший в історії села директор дитячої школи мистецтв — тішиться, що є вже чимало охочих навчатися музики і хореографії, що почався етап прослуховування, і ласкаво запрошує до Голинської ДШМ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.