Для Януковича вибори 31 жовтня - справа честі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.09.2010 14:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11388

Президент застеріг чиновників від застосування адмінресурсу.

“Для нас гідне проведення виборів 31 жовтня – справа честі”, – наголосив Президент України Віктор Янукович сьогодні під час засідання Ради регіонів у м. Буча Київської області, де одним із питань порядку денного було забезпечення належної організації та проведення 31 жовтня 2010 року чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Президент підкреслив, що питання законності, відкритості та прозорості проведення виборчої кампанії до місцевих рад є одним з його найголовніших пріоритетів, додавши, що як Глава держави взяв на себе зобов’язання забезпечити незворотність демократичних перетворень у нашій державі та запевнив, що зробить для цього все від нього залежне.

Напередодні початку виборчого процесу Янукович наголосив на деяких принципових моментах, які дозволять провести вибори відповідно до міжнародних стандартів.

Так, Глава держави вимагає від керівників правоохоронних органів забезпечення законності та правопорядку під час проведення виборчої кампанії, у день голосування та визначення результатів волевиявлення людей. Президент підкреслив, що очікує негайного реагування на будь-які випадки порушення виборчого законодавства, обмеження прав і свобод учасників виборчого процесу, а також вимагає безумовного забезпечення права громадян на судовий захист їх виборчих прав.

Янукович застеріг представників влади від спроб та спокус використання адміністративного ресурсу в будь-яких його проявах. “Будьте справедливими”, – закликав він.

Президент підкреслив, що вимагає від усіх посадових і службових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування не втручатися в діяльність виборчих комісій та керуватися виключно положеннями закону.

“Усі кандидати в депутати та кандидати на посади голів повинні мати рівні можливості, у тому числі - щодо проведення передвиборної агітації”, – також наголосив Янукович.

Він доручив Кабінету Міністрів України забезпечити у повному обсязі фінансування видатків, пов’язаних із проведенням виборів. При цьому Президент підкреслив, що якщо є потреба прийняття необхідних нормативно-правових актів, то Прем’єр-міністр повинен невідкладно організувати цю роботу і взяти під особистий контроль виділення коштів. “Ви несете персональну відповідальність”, – наголосив Янукович.

Головам місцевих державних адміністрацій Президент поставив завдання сприяти виборчим комісіям усіх рівнів у реалізації їхніх повноважень. Глава держави підкреслив, що виділення необхідних приміщень, забезпечення транспортом і зв’язком, створення необхідних умов роботи для членів виборчих комісій – їхня сфера відповідальності.

Крім того, Президент наголосив на необхідності здійснення органами ведення Державного реєстру виборців усіх дій для вдосконалення списків виборців.

У своєму виступі Глава держави окремо звернувся до політичних сил, які беруть участь у виборах. “Я вимагаю від усіх суб’єктів виборчих перегонів не політизувати виборчий процес”, – наголосив Янукович, додавши, що особливо мова йде про роботу виборчих комісій, які повинні чітко та злагоджено виконувати свої повноваження з організації та проведення виборів.

Президент підкреслив, що проситиме і вимагатиме від політичних партій забезпечити виконання членами виборчих комісій, які призначені за їх квотами, покладених на них обов’язків. Особливу увагу Глава держави привернув до питання явки всіх членів виборчих комісій на засідання та необхідності бути активними під час прийняття відповідних рішень.

Звертаючись до присутніх, Янукович попросив їх внести зауваження або пропозиції до підготовлених проектів Указу та доручення Президента із питання підготовки та проведення виборів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.