Молода команда Черновецького чесно заробила 22 кримінальні справи

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 9.09.2010 14:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11389

Правоохоронні органи розслідують 22 кримінальні справи про правопорушення з боку чиновників Київської адміністрації.

Про це на брифінгу у четвер заявив генпрокурор Олександр Медведько.

"Станом на понеділок у провадженні слідчих МВС, СБУ й податкової перебувало 18 кримінальних справ. Частина з них - фактові, частина - відносно конкретних осіб. Двадцяти двом людям пред'явлені обвинувачення, вісім арештовані, чотирнадцять перебувають на підписці про невиїзд", - сказав він.

Медведько відзначив, що у провадженні органів прокуратури перебувають 4 кримінальні справи, які були порушені 30 серпня щодо відчуження акцій "Київгазу", "Київхіволокна", "Київміськбуду" і "Київводоканалу".

За словами ген прокурора, по кожній з цих справ збитки становлять більше 10 мільйонів гривень, а по "Київміськбуду" - близько 100 мільйонів гривень і наразі ці чотири справи спрямовані на досудове слідство в Генпрокуратуру.

"Отут немає ніякої політичної основи...Є порушення бюджетного законодавства й не треба все підводити до зміни влади", - наголосив Медведько.

Від “Аратти”: ми переконані, що 22 кримінальні справи - це тільки верхівка айсбергу прогресуючої клептоманії столичної влади.

Непокоїть інше: зухвале розкрадання майна і коштів столичної громади триває далеко не перший рік. Напевно ніхто навіть не може припустити думки, що злочини коїлися у космічному вакуумі. Отже, виникає питання: чому прокуратура, МВС, СБУ спостерігали дії злочинців, своєю бездіяльністю потураючи їм? Чи хтось заважав їм виконувати вимоги чинного Закону?

Принаймні, було б чесно, називаючи імена казнокрадів називати й притягати до відповідальності й тих, хто їх кришував. І це, до речі, передбачено чинним законодавством.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.