Яку «нову країну» будує Партія регіонів?

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 10.09.2010 13:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11397

Партія регіонів напередодні старту передвиборчої кампанії провела партійні збори, де мали затвердити загальнопартійну виборчу платформу. Захід відбувся під гучним гаслом «Будуємо нову країну».

Лідер партії, Президент Віктор Янукович у своїй промові похвалився досягненнями восьмимісячного перебування при владі. Зокрема, досягненнями економіки та розвитком свободи слова в Україні.

Якими насправді є досягнення біло-блакитних?

Віктор Янукович свою промову розпочав із того, як він пишається своєю командою та яких результатів дала їхня спільна робота. Лідер регіоналів наголосив, що в минулому році Україна переживала економічне падіння, але нині партія з успіхом вирішує цю проблему.

«Нам із великим трудом вдалося вирівняти ситуацію. За перше півріччя 2010 року ВВП зріс на 6%, промислове виробництво також почало підніматися, виросло на понад 11 %. Поступово поліпшується ситуація в фінансово-банківському секторі, – запевнив Віктор Янукович. – Оживає ринок праці. Повільно, але відчутно починають зростати доходи населення».

Чи справді вдалося вирівняти економічну ситуацію?

Перебільшеними такі висновки називає президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий. За словами експерта, 6% зростання ВВП (на тлі минулорічної втрати в 15%) не свідчить про те, що ситуацію вдалося вирівняти.

«З точки зору доходів населення, зростання заробітних плат відбулося незначне. Зростання ж цін, яке спостерігається протягом останнього місяця, з’їсть все це невеличке підвищення заробітної плати, – наголошує експерт. – Що ж до пенсій, які не підвищувалися, то 10 мільйонів пенсіонерів стали жити набагато гірше».

При цьому Лановий нагадує про зростання цін на житлово-комунальні послуги і харчові продукти останнім часом.

Віктор Янукович: із свободою слова в Україні все добре

Ще однією перевагою роботи своєї команди Віктор Янукович вважає ситуацію зі свободою слова, яка на його думку, в Україні процвітає.

«Сьогодні я чую багато критики на адресу влади. Вважаю це позитивом. Критика означає, що, попри всі звинувачення, в Україні існує свобода слова», – сказав глава держави.

Президент додав, що свобода слова – це не право поливати все брудом, але право висловлювати незгоду і виступати зі своєю позицією.

Такі перспективи Президента збентежили колишнього голову Нацради з питань телебачення і радіомовлення Віталія Шевченка. В інтерв’ю Радіо Свобода він, навпаки, наголосив на згортанні свободи слова в Україні.

«Ми повертаємося до того життя, до тих стандартів, які панували в СРСР, на жаль», – вважає Шевченко.

Збори Партії регіонів завершилися одностайним ухваленням національної загальнопартійної програми «Будуємо нову країну».

Програма, за словами біло-блакитних, спрямована на розвиток демократії в країні, забезпечення кращої якості життя кожного громадянина та об’єднання зусиль українців заради національного інтересу.

Та виглядає, що поняття «розвиток країни» представники Партії регіонів та громадяни сприймають по-різному.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.