Пікетування СБУ у Львові: Спільними зусиллями ми врятуємо Україну!

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.09.2010 00:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11407

200 осіб зібралося на організований Громадянським рухом “Відсіч” пікет під стінами Головного управління Служби безпеки України у Львівській області.

Про це повідомляє Український Національний Збір у розповсюдженому прес-релізі.

Причиною протесту стало затримання співробітниками СБУ директора музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», історика Руслана Забілого, якому інкримінують спробу оприлюднення документів, що містять державну таємницю, і проти якого відкрили кримінальну справу лише за те, що він оприлюднював розсекречені самою СБУ документи 30-50-х років ХХ століття.

На мітинг під стінами філії КГБ-ФСБ, як все частіше називають СБУ в народі, прийшли учасники молодіжних патріотичних організацій, студенти-історики та журналісти ЛНУ ім. Івана Франка, спудеї Українського католицького університету, ветерани ОУН і УПА, політв’язні радянських часів. Відбулось також змагання партійних прапорів Народного руху України та ВО "Свобода".

В’язні радянських таборів Ірина Калинець та Юрій Шухевич застерегли присутніх перед небезпекою повернення у минулі часи.

Представник Громадянського руху «Відсіч», провідник Організації «Вічна Україна» Маркіян Гудз звернув увагу на те, що діяльність антиукраїнської влади має системний і систематичний характер: «Табачник знищує українську історію, Хорошковський ліквідовує українських істориків, Могильов мордує молодих людей (смерть Ігоря Індила), а разом вони вбивають українську націю».

«Тільки спільними зусиллями ми захистимо кожного з нас, таким чином, ми захистимо всіх нас і врятуємо Україну. Акція завершиться, боротьба триватиме. Український народ вічний» - наголосив промовець.

Коментуючи сьогоднішній захід активістка Громадянського руху «Відсіч» Ірина Чулівська зазначила, що ця акція протесту є своєрідною демонстрацією незгоди з діями співробітників СБУ, спрямованими проти вчених, істориків і в цілому проти українців.

«Серед учасників заходу є чимало майбутніх істориків, які зараз навчаються на історичних факультетах. Цим людям не байдуже, яку вони історію будуть вчити - правдиву чи ту, яку їм нав'язують», - сказала вона.

Також Ірина Чулівська зазначила, що учасники пікету сподівалися на те, що до них вийде хто-небудь з керівництва управління СБУ у Львівській області, щоб хоч ознайомитися з вимогами учасників акції протесту. Проте, сказала дівчина, замість керівників управління людина в цивільному одязі вийшла з будівлі цієї державної структури і почала все фіксувати на відеокамеру.

На завершення пікету студентський активіст Андрій Лібич зачитав звернення з вимогами припинити репресії проти людей, які розкривають народу його історію.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.