Доведено негативний вплив соціальних мереж на успішність

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.09.2010 10:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11408

Професор Пауль Кіршнер (Paul Kirschner) з Нідерландів довів негативний вплив соціальної мережі Facebook на успішність.

Дослідження показало, що оцінки студентам, які готуються до занять за комп'ютером, не відключаючись від соцмережі, в середньому на 20 відсотків нижчі, ніж у звичайних студентів, що не проводять час в Facebook, пише The Daily Mail.

Також виявилося, що ті студенти, які не витрачають час на соцмережі, приділяють навчанню в середньому на 88 відсотків більше часу. Уточнюється, що мова йде про час самостійної підготовки до занять.

Дослідники стверджують, що їхні висновки можуть спростувати теорію, що мозок молодих людей краще вправляється з багатозадачністю при роботі з цифровими гаджетами.

Автор дослідження професор Пауль Кіршнер повідомив: "Проблема в тому, що у більшості користувачів Facebook або інших соціальних мереж, їх мозок під час перегляду електронних листів і миттєвих повідомлень, постійно працює у фоновому режимі в той час як вони виконують інші завдання".

"Наші дослідження й інші попередні роботи, припускає, що люди схильні думати, що постійне перемикання завдань дозволяє їм робити більше за менший час, на той час реальність така, що це лише збільшує кількість часу, необхідного для виконання завдань і призводить до більших помилок".

У дослідженні взяли участь 219 студентів у віці від 19 до 54 років. При цьому воно було проведено в одному з американських університетів. Стаття з описом дослідження буде опублікована в журналі Computers in Human Behavior.

У впливовій книзі The Shallows, Ніколас Карр стверджує, що інтернет привів до "побіжного читання, поспіху, відволікання думки і поверхневого засвоєння знань".

В той же час, відзначимо, що нещодавно співробітник Массачусетського технологічного інституту завершив дослідження, присвячене впливу соцмереж на здоров'я. Виявилося, що користувачі активно переймають нові звички, що стосуються здоров'я, у своїх друзів в соцмережах.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.