Ключковський прогнозує: сюрпризів не буде, бо протоколи виборів складуть заздалегідь

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 13.09.2010 15:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11415

Народний депутат від НУНС Юрій Ключковський прогнозує, що більшість протоколів про результати голосування на місцевих виборах будуть складатися напередодні дня голосування.

Про це він заявив під час круглого столу на тему «Місцеві вибори - 2010: новації, особливості, загрози».

«Весь цей оптимізм щодо того, що в окремих місцях буде працювати адміністративний ресурс, а деякі з комісій можуть фальсифікувати підрахунок голосів - це, вибачте, телячий оптимізм, цього навіть близько не буде. Я взагалі підозрюю, що на більшості території України протоколи будуть складатися у суботу ввечері, а в неділю вночі їх просто витягнуть зі скриньки вже підписані, готові, і сталінський принцип - важливо, хто рахує, або принцип Сомосі, який говорив: я програв голосування, але виграв підрахунок голосів - буде тріумфувати на цих виборах», - сказав Ключковський.

Парламентарій підкреслив, що нова редакція закону про місцеві вибори гарантує їх «нечесне і безконфліктне проведення». Зокрема, він звернув увагу на те, що після внесення змін до закону 30 серпня повністю змінився принцип формування територіальних виборчих комісій, і тепер опозиційним партіям не гарантується навіть 6 з 15 місць у виборчих комісіях. Він підкреслив, що на ті 15 місць, що відводяться парламентським політичним силам, кандидатури буде відбирати Центральна виборча комісія за своїми критеріями. Депутат також звернув увагу на те, що підрахунок голосів безпосереднього здійснюється дільничними виборчими комісіями, принцип формування яких чітко в законі не визначено.

«Всі, хто хоче, можуть подати кандидатури. Буде 50 або 60, а з них виберуть 12, 15, 18. За яким критерієм? Нібито відповідно до досвіду участі у виборах. А я думаю, що відповідно до досвіду представлення певних інтересів. І таким чином ми отримаємо одноколірні дільничні комісії, де взагалі не буде представників тих політичних сил, які хотіли б забезпечити хоча б частково чесні вибори», - пояснив Ключковський.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.