Шухевич у Рівному згадав Радянський Союз

Автор/джерело -  © Ірина НИЧИПОРУК, «Рівненська газета»



Дата публiкацiї - 10.10.2006 15:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1142

Зала Рівненського облмуздрамтеатру, де проходила зустріч з відомим громадським діячем, героєм України Юрієм Шухевичем, не була заповнена й на половину.

Юрій Шухевич поділився з присутніми своїми думками щодо поразки помаранчевих сил

Син головного командувача УПА Романа Шухевича розповідав про своє бачення причин поразки помаранчевих сил та політичної ситуації в країні.

— Ми багато що повинні сказати собі щиро, — зауважив Юрій Шухевич. — Бо коли не визнавати помилок, не можна зробити й кроку вперед. Політичні партії мали б вимагати змін, але у нас нормальних політичних партій немає. Є лише кланові, що сидять у Верховній Раді. А ті, що туди не пройшли, — то партії маленьких олігархів.

За словами пана Юрія, у 1991 році великий Радянський Союз розпався на 15 маленьких радянських союзиків. Ще тоді нам прищепили ілюзорну свободу, запевнивши, що людина — це найвища ціль. Насправді ж сама по собі вона — хробак, і лише в громаді отримує справжню силу. На жаль, у нас громада не настільки організована.
Юрій Шухевич переконаний, що помаранчева революція не була доведена до кінця. “Майдан” не дійшов до кожного села, бо на місцях лишилися ті самі керівники.

— Стійкість кадрів змусила революцію тліти, — акцентує пан Юрій. — А коли тліє, ви знаєте, смердить. Так і наші політики не змогли поділити посади.
Загалом, за словами громадського діяча, український народ має побудувати нову країну. А не підмальовувати фасад чи замазувати дрібні тріщини.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.