Microsoft презентував бета-версію нового браузера Explorer 9

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 16.09.2010 12:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11431

У четвер, 15 вересня, компанія Microsoft презентувала пробну версію свого інтернет-браузера Internet Explorer 9 (IE9).

Як вважають розробники нової версії браузера, Internet Explorer 9 став найсерйознішим оновленням браузера від Microsoft з часів появи IE7. У корпорації запевняють - програму для перегляду інтернет-сторінок буквально розробили заново, щоб вона не заважала користувачам взаємодіяти з головним в Інтернеті - сайтами.

Microsoft забезпечив браузер широкою підтримкою як наявних, так і майбутніх веб-стандартів, включаючи останню - п'яту - версію мови розмітки інтернет-сторінок HTML.

В Internet Explorer 9 з'явилося ще одне важливе нововведення - використання апаратного прискорення для відображення графіки. Ця функція, за словами розробників, повинна зробити значно комфортнішим перегляд он-лайн-відео у високій цифровій здатності, а також насичених іншими графічними елементами сторінок - за умови, що комп'ютер обладнаний сучасною графічною картою. Кардинально підвищилася і швидкість роботи браузера, зокрема, з JavaScript, що дозволить працювати з багатьма сайтами значно швидше.

У новому браузері відновили і інтерфейс, тепер вкладки сторінок відкриваються не в окремій панелі, а в тій же, що й адресна, на тому ж рівні на ній з лівого краю розміщені кнопки Вперед і Назад, а праворуч - кнопки Додому, Уподобання та Інструменти, що замінюють рядок меню (його можна викликати, натиснувши Alt).

Оснастили Internet Explorer 9 і функцією, якої у конкурентів поки що немає - можливість закріплювати (простим перетягуванням заголовка вкладки) іконки часто відвідуваних сайтів на панелі завдань Windows. Схожа функція - Створити ярлики додатків - є в Chrome. Однак у випадку з браузером Microsoft сайти можуть створювати для таких ярликів спеціальні списки швидких посилань. Завдяки їм, натиснувши на закріплену в панелі завдань іконку такого сайту правою кнопкою миші, можна буде вибрати в меню відразу необхідний розділ ресурсу.

Крім того, закріплені в панелі завдань вкладки мають можливість змінювати колір інтерфейсу браузера відповідно до своєї кольорової гами. Серед сайтів, які вже підтримують таку функціональність у IE9 - CNN.com, пошуковик Bing, он-лайн-магазин Amazon, Facebook, Twitter та інші.

Серйозно оптимізоване в новій версії браузера і завантаження файлів - як і в браузерах конкурентів, в Internet Explorer для цього з'явився спеціальний інструмент. Крім того, що завантаження стало більш наочним й керованим, браузер також тепер буде попереджати, якщо програма, яка завантажується, здається йому підозрілою.

Як повідомляє джерело, єдиним серйозним недоліком нового Explorer порівняно з конкурентами є обмежені можливості розширення його функціональності за допомогою додатків від сторонніх розробників. Для Chrome таких додатків тисячі, для Firefox - більше 10 тисяч. Для Internet Explorer - кілька сотень, причому в основному це пошукові плагіни або тулбари, нових функцій у сам браузер не додають, а лише спрощують роботу з тими або іншими сайтами.

Наразі бета-версія браузера, яка існує в російськомовному варіанті, призначена лише для машин з 32 - і 64-бітними версіями Windows Vista і Windows 7.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.