Справа Гонгадзе. Нардеп Гримчак вважає, що правда про вбивство може відкритися тільки на відкритому судовому засіданні

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.09.2010 16:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11436

Депутат Верховної Ради від «Народної самооборони» Юрій Гримчак вважає, що після завершення слідства по справі про вбивство Георгія Гонгадзе залишилося багато питань і єдиний шанс дізнатись всієї правди — під час відкритого судового слухання.

Про це повідомляє прес-служба партії.

Гримчак нагадав, що ще рік тому він говорив про те, що затриманий генерал Олексій Пукач в своїх свідченнях заявляв про причетність до цієї справи колишнього першого заступника Міністра внутрішніх справ України - начальника Головного управління по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю Миколи Джиги. Депутат нагадав також, що Джига навіть збирався судитися після тих заяв.

«Тепер матеріали справи підтверджують, що це дійсно так — протягом 10 років Джига знав, хто був замовником і виконавцем, і як це все відбувалося. Сьогодні, як не парадоксально, нинішній губернатор Вінницької області Микола Джига ніде це не коментує і нікого до суду притягувати не збирається», — заявив депутат.

«Самооборонець» погодився з думкою журналістів, що викликає подив той факт, що свідчення Пукача проти Кравченка слідством враховані і в результаті Кравченко названий єдиним замовником вбивства, а свідчення Пукача проти Литвина та Джиги слідство в розрахунок не бере: «Цікавий підхід слідства: у зв'язку з тим, що Кравченко вже не може спростувати слова Пукача, значить, він і крайній».

На думку депутата, єдина надія почути правду по цій справі — під час відкритого судового слідства. «Тому що в нинішній версії, яка була озвучена, складається 100%-ве відчуття, що розслідування було проведене до якогось певного рівня, а все інше було відкинуте і в результаті у нас є тільки один замовник, а всіх інших як би і не було. При тому, що є плівки Мельниченка (цікаво, а їх залучили до справи чи дотепер ще перекладають висновок експертизи?), хоча суспільство знає відповіді на всі питання, але слідство ці питання чомусь не ставить. Але тоді поясніть, яка була зацікавленість самого Кравченка в тому, що б розправитися з журналістом? Це була його особиста ініціатива, або ж це була якась віддана йому команда? Міністру внутрішніх справ віддати усний наказ могла тільки одна людина — це президент. І якби цього наказу не було, то навряд би міністр цим займався, тому що в жодній публікації Георгія Гонгадзе Кравченко не згадувався взагалі. Не було у Кравченка особистих причин бути організатором цього вбивства. Отже, в даному випадку слідство було проведене неповно», — вважає нардеп.

Гримчак заявив, що сьогодні дуже схоже на те, що слідство вирішило просто поставити «галочку» в цій справі. «У мене таке враження, що це було зроблено тільки для того, щоб відзвітувати перед суспільством і європейськими структурами: «ми провели розслідування, закінчили його і на цьому поставили крапку». Інакше можна поставити логічне питання: а що слідство робило цілий рік після того, як знайшли Пукача? Крім того, що було вже відоме на момент його затримання, вони далі нікуди не просунулися», — вважає депутат.

Гримчак також вважає, що всі розмови про те, що «ми ніколи не дізнаємося про правду» — це розмова на користь приховування істини, на користь тих, хто не хоче розслідувати цю справу до кінця.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.