На наступному пленарному тижні опозиція вимагатиме звітів Могильова і Хорошковського

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.09.2010 17:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11439

Опозиція ініціюватиме відкриті парламентські слухання щодо стану свободи слова в Україні, а також заслуховування Анатолія Могильова і Валерія Хорошковського.

Про це на засіданні опозиційного уряду повідомив член фракції «БЮТ-Батьківщина», міністр культури опозиційного уряду Ігор Гринів.

«Ми також вимагатимемо звіту голови СБУ Хорошковського по факту його втручання і втручання співробітників Служби в діяльність ряду засобів масової інформації. Крім того ми вимагатиме звіту у парламенті міністра Могильова по справі зниклого харківського журналіста Клємєнтьєва», - сказав він.

За словами Гриніва, опозиція також вимагатиме ухвалення мораторію на перевірку ЗМІ під час виборів.

Гринів наголосив, що слідом за підпорядкуванням ключових державних органів влада Януковича намагається підпорядкувати собі і свободу слова.

«У нас є інформація, що на Сумщині влада змушує головних редакторів видань змінювати свої політичні погляди», - сказав він.

За словами Гриніва, на всіх провідних телеканалах йде так зване «промивання мізків».

«З ранку до вечора нам натхненно розповідають, що економіка зростає, Янукович будує нову державу, а в усіх негараздах винен попередній уряд», - обурився він.

Міністр опозиційного уряду вважає, що таким чином влада хоче перетворити Україну на «країну без власного обличчя і виключно для власного комфорту».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.