Будуємо нову країну. Азаров хоче контролювати Інтернет-спільноту

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 17.09.2010 10:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11443

Кабінет Міністрів України прийняв і передав до Верховної Ради законопроект, що передбачає обмеження всіх користувачів всесвітньої мережі інтернет.

Про це у четвер, 16 вересня, на засіданні опозиційного Кабміну повідомив народний депутат Андрій Шевченко.

«Коли за цей законопроект проголосують, можна очікувати візиту податківців, які відзначать: якщо ти збираєш і поширюєш інформацію, ми маємо право вважати тебе незареєстрованим інформагентством і вимагати платити податки», — заявив Шевченко.

У результаті дій такого законопроекту збирачем і розповсюджувачем інформації можна вважати будь-якого «блогера», впевнений нардеп.

«Під час прийняття Податкового кодексу необхідно відслідковувати все, що стосується медіа, не зайвим буде звернути увагу і на податок на рекламу, як інструмент тиску на мас-медіа», — сказав Шевченко.

Від “Аратти”: очевидно, що нині в Україні наполегливо розбудовується охлократія, що є прямим порушенням Конституції України.

Зокрема, стаття 1 Конституції визначає, що Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава.

Частина друга статті 3 чітко визначає напрямок правовой діяльності держави у особі її органів влади:"Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави".

Частини друга і третя статті 5 Конституції чітко визначають, що право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами. Ніхто не може узурпувати державну владу.

Стаття 34 Конституції гарантує громадянам право на свобду слова і думки: "Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб - на свій
вибір
.

Окрім процитованих нами, у Конституції є ще декілька статей і розділів, які визначають, як межі законодавчих ініціатив, так і повноваження органів державної влади, які їх ініціюють. Але, головне, на наш погляд, є те, що наголошує стаття 22. Цитуємо особисто для пана Азарова та його урядовців: "Права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією, не є вичерпними. Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані. При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод".

А саме на це й спрямована нова законодавча ініціатива уряду Азарова. Якими б намірами і словесами їх не маскували - вони очевидні.

Ви маєте бажання жити у такій державі? І взагалі, хіба ми давали чиновникам, які тимчасово перебувають у владних кабінетах право будувати державу диктатури тимчасових представників над нами, тими, кому насправді, по Праву, закріпленому Конституцією, належить влада?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.