Лохотронні технології. Як насправді забезпечуються чесні вибори

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.09.2010 12:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11446

Центральна виборча комісія використовується владою як інструмент політичної боротьби.

Про це в ефірі Національного радіо заявив народний депутат України (фракція «БЮТ – Батьківщина»), голова Виконкому партії «Реформи і Порядок» Остап Семерак.

«Я був на засіданні ЦВК, коли приймали рішення, від якої організації «Батьківщини» в Київській області – легітимної чи нелегітимної – приймати подання (щодо кандидатур до територіальних виборчих комісій – ред.). Закінчувалося все «машинкою для голосування»: опозиція в ЦВК представлена меншістю – і вони постійно програвали», – відзначив парламентарій.

Він підкреслив, що «це стосується не тільки «Батьківщини».

«Я скажу про партію «Реформи і Порядок», яку я представляю. Коли ми відкрили постанову ЦВК, то побачили, наприклад, що три людини, які включені до Кіровоградської міської територіальної виборчої комісії начебто від нашої партії, насправді не були висунуті від ПРП. Їхні кандидатури були подані людиною, яка вже два роки не є членом партії, але користується печаткою, яка за всіх нормами законодавства оголошена в розшук», – повідомив Семерак.

«У нас є право оскаржувати такі рішення, і ми, звичайно, будемо їх оскаржувати. Але я наголошую, що Центральна виборча комісія стала інструментом політичної боротьби», – сказав народний депутат.

За його словами, «ні дільничні виборчі комісії, ні територіальні, ні ЦВК не повинні бути політичними органами, а в Україні ці комісії – від найнижчої до найвищої – перетворені на політичне представництво».

«Якщо ми хочемо, щоб світ нас поважав, ми повинні від цього відходити», – підкреслив Семерак.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.