Тимошенко заявила, що про чесні вибори вже не йдеться

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.09.2010 16:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11453

Лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє, що рішення Центральної виборчої комісії про формування складів територіальних виборчих комісій може призвести до майже повної відсутності представництва партії "Батьківщина" в тервиборчкомах.

"Від "Батьківщини" навіть по самим кращим очікуванням, які є, це не більше однієї людини в територіальних виборчих комісіях, але в той же час зараз по певним домовленостям від "Батьківщини" взагалі не приймають, а приймають від Української соціал-демократичної партії, тобто можна так, що три, які на Блок Юлії Тимошенко взагалі від Української соціал-демократичної партії", - сказала Тимошенко сьогодні на прес-конференції в Києві.

На думку лідера "Батьківщини", існує реальна загроза відсутності представництва від її партії на виборах до органів місцевого самоврядування. "Мова йде про те, що в принципі може не бути від нашої партії по багатьом територіальним комісіям людей зовсім, але якщо і будуть, то зрозуміло, що абсолютно не рівно, не пропорційно, не чесно", - пояснила вона.

"Навіть якщо просто порахувати грубо, то владна коаліція, Партія регіонів, комуністи и Народна партія Литвина – це дев'ять людей, а від усієї опозиції, а це виходить у нас дванадцять партій, всього шість людей. Думаю, що ви можете побачити, що в кожній територіальній комісії вже апріорі по порядку кількісного формування буде чисельна більшість у правлячої коаліції", - констатувала Тимошенко.

Крім того, лідер партії зазначила, що більшість Центральної виборчої комісії знаходиться в прямому підпорядкуванні Адміністрації Президента та Партії регіонів. "В Центральну виборчу комісію входить 15 осіб, і з них прямими членами Партії регіонів є 9 людей, включаючи і представників правлячої коаліції. Ці 9 людей голосують разом, як годинник, і підпорядковані вони пану Льовочкину в Адміністрації Президента, він їм дає вказівки, він повністю регулює ситуацію, вони повністю на телефонному зв’язку знаходяться з Адміністрацією Президента", - додала вона.

Юлія Тимошенко повідомила, що ЦВК сформувала у Київській та Львівській областях тервиборчкоми із представників, запропонованих псевдоорганізаціями "Батьківщини". "Центральна виборча комісія у Київській і Львівській області прийняла пропозиції до складу територіальних виборчих комісій від фіктивних осередків "Батьківщини", тобто від фальшивих партій, проігнорувавши і рішення всіх органів нашої партії, наші листи, по суті справи, фіктивні осередки партії "Батьківщина" легалізовані більшістю ЦВК, яка підпорядкована Адміністрації Президента", - підкреслила лідер партії.

Таким чином, за її словами, партія "Батьківщина" викреслена з виборчого процесу у Київській та Львівській областях.

"В такому контексті вибори, по суті, вже сфальшовані, тому що не треба проводити виборів, треба просто написати протоколи, проштампувати "трійками" і відправити їх в ЦВК, яка без розбору прийме ті протоколи, які таким фальшивим чином зроблені. Немає в територіальних виборчих комісіях контролю від опозиції", - резюмувала Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.