Під час навчань на українському військовому судні стався вибух

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.09.2010 12:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11460

16(17) вересня під час військових навчань “Взаємодія 2010” на полігоні “Опук” на сереньому десантному кораблі “Кіровоград” стався вибух. Постраждали 4 українських військових.

У Генеральній прокуратурі України підтвердили факт вибуху на десантному кораблі «Кіровоград».

Начальник військових прокуратур Генпрокуратури Юрій Війтєв зазначив, що розслідуванням цього інциденту займається військова прокуратура Південного регіону, однак про подробиці нещасного випадку йому ще не доповідали.

Під час проведення бойових стрільб по наземним цілям, що відбулися ввечері 16 вересня на кримському полігоні «Опук» в рамках активної фази військових навчань “Взаємодія-2010”, внаслідок вибуху на борту середнього десантного корабля “Кіровоград” Військово-Морських Сил Збройних сил України двох артилерійських боєприпасів тяжкі поранення отримали чотири військовослужбовці зі складу екіпажу.

Про це повідомило джерело у Міністерстві оборони України.

За інформацією співрозмовника, військових моряків у тяжкому стані доставлено до військових госпіталів у Севастополі та Сімферополі.

Між тим, у офіційному повідомлені про інцидент, вказується, що НП сталася не 16, а 17 вересня.

Стан здоров’я чотирьох матросів, які постраждали внаслідок вчорашньої пожежі на борту середнього десантного корабля “Кіровоград” ВМС України задовільний, загрози їхньому життю немає.

Про це повідомила в прес-служба Міністерства оборони України.

“17 вересня під час чергового етапу комплексу тактичних навчань “Взаємодія – 2010” на борту середнього десантного корабля “Кіровоград” Військово-Морських Сил Збройних Сил України внаслідок короткого замикання стався несанкціонований пуск двох ракет. Цей пуск спричинив вибух та загоряння у внутрішньому приміщенні корабля”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією Міноборони, завдяки вмілим та самовідданим діям членів екіпажу пожежу було локалізовано та погашено. При гасінні пожежі постраждало четверо матросів з аварійно-рятувальної партії - їм терміново було надано першу медичну допомогу та госпіталізовано до медичних закладів.

Наказом командувача ВМС України адмірала Віктора Максимова створено комісію для розслідування всіх обставин цієї події на чолі із начальником центру морських операцій капітаном 1-го рангу Денисом Березовським.

“Сьогодні 18 вересня, адмірал Максимов особисто поспілкувався з двома постраждалими матросами, які перебувають на лікуванні в Севастополі у Військово-медичному клінічному центрі Кримського регіону. Ще двоє постраждалих знаходяться у Сімферопольському госпіталі”, - повідомила прес-служба Міноборони.

Як запевнив начальник медичної служби ВМС України Іван Дідух, стан здоров’я постраждалих задовільний, загрози їхньому життю немає.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.