Яценюк підозрює, що уряд маніпулює з текстом проекту Податкового кодексу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.09.2010 10:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11474

Лідер політичної партії «Фронт Змін», нардеп Арсеній Яценюк заявляє, що Податковий кодекс, який український уряд наполегливо пропонує суспільству, є ширмою для реформ, які насправді не проводяться.

Про це він заявиви на прес-конференції в Івано-Франківську.

Яценюк зазначив, що наразі у прийнятті Податкового кодексу взагалі немає потреби. Якби провладна коаліція насправді хотіла послабити податковий тиск на підприємців, підкреслив Яценюк, їй треба було б розібратися із двома податками – на прибуток і на додану вартість.

«Владі треба зробити чотири прості кроки: повернути понад 35 мільярдів невідшкодованого ПДВ; у подальшому запровадити автоматичне відшкодування ПДВ; зменшити ставки податків на прибуток і на додану вартість і змусити податкові адміністрації діяти за законом, а саме – не вибивати гроші в тій сумі, на яку треба заткнути діру в бюджеті, а справді збирати податки залежно від прибутків підприємців». - сказав
Яценюк.

Він зазначив, що недарма уряд не надав можливість ознайомитися із цим документом заздалегідь. «Запросили опозицію на обговорення проекту Податкового кодексу, але самого проекту так і не показали. Та й як можна обговорювати без ознайомлення документ, який складається з понад півтисячі сторінок?» - додав Яценюк.

Він вважає, що це робиться навмисно – до Верховної Ради надійде зовсім не той документ, який розглядався на засіданні уряду минулого четверга. «Недаремно його не показують, бо обговорювати нема чого. Зараз у проекті записано одне, але в парламент буде внесено зовсім інше», - додав Яценюк.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.