Регіонали проти створення окремої фракції БЮТівських тушок

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 21.09.2010 12:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11478

Голова фракції Партії регіонів, колишній голова парламентського комітету з питань регламенту Олександр Єфремов вважає, що у позафракційних депутатів Ради немає права на створення нової фракції.

Про це він сказав журналістам.

«Позафракційні як таку фракцію створити не можуть. Вони зараз, використовуючи окрему статтю регламенту, створюють позафракційні групи і займаються в рамках цих груп своєю законодавчою діяльністю і відстоюванням своїх інтересів», - сказав Єфремов.

За його словами, регламент Ради передбачає лише один механізм створення нових фракцій - за рішенням більшості вже існуючої фракції.

«Ті фракції, які існують, якщо їх більшість приймає рішення більшістю голосів у фракції, означає це рішення законне, і воно буде проведене в сесійній залі... Всі інші рішення щодо створення фракції не мають перспективи, тому що вони ні полем регламенту, ні інших законодавчих актів не визначені», - додав він.

При цьому Єфремов додав, що виключення 28 депутатів із фракції «Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина» не несподіване, оскільки ці депутати вже давно голосували в Раді, не погоджуючи свою позицію з фракцією.

У свою чергу, депутат Ради від БЮТБ Андрій Кожем’якін допускає, що виключені з його фракції депутати створять нову фракцію.

«Ми вчора (20 вересня) довго обговорювали це питання на фракції, і дійшли висновку, що нехай краще вони щось створять, але наша совість буде чистою», - сказав він.

Кожем’якін нагадав, що 20 вересня фракція виключила 28 депутатів, а раніше - ще 4 (всього 32).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.