Студентку Майю Москвич намагаються виключити з університету через акцію проти свавілля СБУ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.09.2010 13:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11479

Студентці Луцького національного технічного університету Майї Москвич, члену партії «За Україну!», погрожують виключенням з університету через організацію акції проти свавілля СБУ.

17 вересня, в Луцьку біля стін СБУ у Волинській області відбулася акція на захист українського історика Руслана Забілого, повідомила прес-служба партії.

Протест пройшов у формі флеш-мобу, під час якого кожен безпосередній учасник приніс до будівлі СБУ комп’ютерний диски з "таємною інформацію" для СБУ з записаними на них матеріалами про ОУН і УПА, які стали відомі громадськості завдяки зусиллями Забілого та його колег. Таким чином стверджуючи: «Забілий віз інформацію для мене». Також активісти подарували книги «Літопис УПА» працівникам Cлужби Безпеки.

У переддень акції до координатора протесту, члена партії «За Україну!» Майї Москвич часто надзвонювали співробітники СБУ. Вони намагалися дізнатися про деталі акції. Наступного дня Майю, студентку 5 курсу факультету бізнесу, викликав на розмову декан факультету, син ректора університету Тарас Божидарник.

«Близько 40 хвилин декан факультету Тарас Божедарник намагався переконати мене не проводити цієї акції. І взагалі відмовляв від громадської діяльності. Інакше мене виключать з університету», - розповіла Майя. Вона заявила, що в жодному разі не відмовиться від громадської діяльності і відстоюватиме це право.

Майя Москвич подала заяву до прокуратури області про неправомірні дії декана.

Міжнародний пакт про громадянські і політичні права та Конституція України гарантує право на свободу об'єднання у політичні партії та громадські організації для здійснення і захисту своїх прав і свобод та задоволення політичних, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.